Essen Motorshow

Van 3 tot en met 11 december konden we weer genieten van een autoshow. Grote publiekstrekker zou de getunede klassiekershal moeten zijn. Deze focus had duidelijk effect. De Essen Motorshow trok meer dan 200.00 bezoekers namelijk. Volgens de eigen PR-afdeling bevestigt dit de de toppositie die de beurs al jaren heeft binnen de industrie.

Van jong tot oud

Na jaren van Corona maatregelen, kon de Essen Motorshow eindelijk weer door gaan. De traditionele autoshow net over de grens, trekt al jaren flinke bezoekersaantallen vanuit Nederland. Door het brede aanbod aan verschillende type voertuigen trekt de show ook nog eens bezoekers van alle leeftijden. Of het nu gaat om historische formule 1 wagens (voor papa), of dik getunede elektrische auto´s en sportcoupé’s (voor zoonlief), alles is te zien op de Essen Motorshow. Managing Director Oliver P. Kuhrt zegt er het volgende over: “we zijn erg blij met de afgelopen beurs. Als Essen Motorshow hebben we laten zien nog steeds tot de belangrijkste beurzen te horen. Belangrijker is echter dat we bezoekers hebben weten te inspireren”.

Sommige fabrikanten waren wel aanwezig, maar dan wel met zeer bijzondere uitvoeringen

Tuning, tuning en nog eens tuning

Ondanks het brede publiek, staat de Essen Motorshow al jaren bekend als dé tuningbeurs van Europa. Nadeel hiervan is dat er maar weinig fabrikanten of importeurs aanwezig zijn die daar staan met de nieuwste modellen. En als ze er al staan, worden ze vaak volledig ondergesneeuwd door al het tuning geweld. Feit blijft wel dat er op de beurs hele toffe creaties te vinden zijn. Hierbij is er ook voldoende afwisseling. Klassieke racers worden hierbij afgewisseld met moderne auto’s. Positieve kanttekening is ook dat er voor elektrische auto’s in de tuningscene een rol lijkt weggelegd. Zo stonden er verschillende elektrische auto’s, waarbij er ook al ruimte was voor de nieuwste modellen zoals de Volkswagen ID.buzz. Afgelopen editie zette echter ook klassiekers flink in de schijnwerpers. In de TuningXperience hal stond een ruim aanbod aan klassiekers, zoals de Opel Ascona en Volkswagen kever.

Zelfs de ID.buzz wordt al omarmt door Flower Power

Op naar 2023

Het succes van afgelopen editie zorgt ervoor dat er ook direct gesproken wordt over volgend jaar. De data zijn ook al bekend. In 2023 zal de Essen Motorshow plaats vinden vanaf 2 tot en met 10 december. Voor wie afgelopen editie niet aanwezig kon, kan toch nog nagenieten via de website.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *