Bugatti Chiron 2017

Bugatti heeft afgelopen weekend de eerste Chiron op Noord-Amerikaanse bodem afgeleverd. Om dit heugelijke moment te vieren, nam Bugatti de auto mee naar Pebble Beach Concours d’Elegance.

Kleurencombinatie van geel/zwart

De Chiron, die in Pebble Beach werd getoond, is uitgevoerd in een felgele carrosseriekleur. Dit wordt gecombineerd met een zwarte achterzijde en gele 20 inch Classique-velgen. 

De kleurencombinatie geel/zwart wordt voortgezet in het interieur. De stoelzitting is voorzien van geel leder, en op de hoofdsteunen prijkt een gestikt Chiron-logo. Gele stiknaden zijn gebruikt voor het zwart lederen stuurwiel. Verder zien we chromen afwerkingsdetails op het dashboard.

1.500 pk sterke W16-motor

Onder de kap huist een 1.500 pk sterke W16-motor met 1.600 Nm trekkracht. De acceleratie van 0-100 km/h duurt maar 2,5 tellen. Voor wat betreft de topsnelheid wordt nog altijd ‘420 km/h’ genoemd.

Noord-Amerika: belangrijke markt voor Bugatti

Noord-Amerika behoort tot één van de belangrijkste markten voor Bugatti. Hoewel in Europa de meeste Chirons zijn verkocht, zijn 30% van de orders afkomstig van het Amerikaanse continent. 

Zoals we weten wordt de Chiron slechts 500 keer gebouwd. Intussen is al ruim de helft verkocht. In Noord-Amerika bedraagt de prijs $ 3 miljoen, inclusief belasting etc.

Categorieën