Eén miljoenste Mazda MX-5 2016

Vorige week vrijdag op 22 april rolde de één miljoenste Mazda MX-5 van de band in het Japanse Hiroshima, wat 27 jaar na de productiestart is van de eerste generatie.

Eén miljoenste MX-5 niet voor klant bestemd

Het één miljoenste exemplaar zal door Mazda gebruikt worden om wereldwijd op evenementen getoond te worden. De tour begint op 3 mei in Japan tijdens het Hiroshima Flower Festival, waar de auto zal deelnemen aan de Flower Parade. Het jubileumexemplaar zal op 26 juni ook te zien zijn tijdens het Goodwood Festival of Speed in Groot-Brittannië, waarna de tour wordt voortgezet op Europese bodem.

Eerste tot en met vierde generatie

De allereerste generatie Mazda MX-5 debuteerde tijdens de Chicago Auto Show in februari 1989. De tweede versie introduceerde het merk op de Tokyo Motor Show, dat plaatsvond in oktober 1997. Mazda’s derde generatie van de MX-5 volgde in maart 2005 op de Autosalon van Genève. In dezelfde maand behaalde de Japanse fabrikant bovendien een mijlpaal: het 700.000ste exemplaar verliet de fabriek.

Ruim twee jaar later bereikte Mazda wederom een record. De 800.000ste MX-5 rolde op dat moment van de band, terwijl in februari 2011 opnieuw een mijlpaal is behaald: het 900.000ste exemplaar werd geproduceerd.

De vierde generatie werd een feit in september 2014, waarvan nu het één miljoenste exemplaar is gebouwd.

Categorieën