Het is Pasen, dat betekent paaseieren zoeken! In sommige automodellen zit ook een zogenoemde Easter egg. Het is een verrassing in de auto, bedacht door de ontwerpers. Het zoeken hiernaar komt overeen met het zoeken naar paaseieren. Er zijn Easter eggs in allerlei soorten en maten. Sommige fabrikanten verstoppen een leuk ontwerp in de auto, anderen verzinnen verborgen functies.

Opel

In 2004 was een ontwerper van Opel bezig met het ontwerp van het dashboardkastje van de nieuwe Corsa. Zijn zoontje zag dit en vroeg aan zijn vader: ‘Waarom teken je geen haai?’. Hij vond geen reden om geen haai te tekenen en zo geschieden. Sindsdien zit er een haai verstopt in de meeste Opel modellen. De locatie en afbeelding van de haai verschillen per model. Mocht je een Opel rijden, succes met zoeken!

De haai bewaakt sindsdien het dashboardkastje in deze Opel.

Tesla

Tesla gebruikt natuurlijk veel hightech in hun auto’s. Als je een aantal van deze functies combineert krijg je een Tesla dance. Bij de Model X gaan de vleugeldeuren en ramen open en dicht. De koplampen spelen verschillende patronen af. En dat gebeurt allemaal tegelijk. Je kunt zelfs kiezen uit de Holiday of X-Mass dance.

Tesla Model X
De Model X is bezig met zijn dance.

Jeep

Bang voor spinnen? Kijk dan goed uit in de Jeep Renegade! Hier zit er namelijk één verstopt. Je hoeft niet in paniek te raken, want deze spin zal zich niet zo snel verplaatsen.

De ongevaarlijke spin in de Jeep Renegade.

Renault

De Clio RS is van zichzelf al een prachtige auto met een goede rijbeleving, maar het blijft een 4-cilinder. Het enige wat mist is de geluidsbeleving van bijvoorbeeld een 6-cilinder. Het R-Sound effect in de Clio RS geeft je de mogelijkheid om het geluid van een andere auto te selecteren. Zo kun je onder andere kiezen uit een Nissan GT-R of de Clio Sport II V6.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *