Donkervoort D8 GTO-RS 2016

Het Nederlandse Donkervoort uit Lelystad toont de nieuwe D8 GTO-RS. De marktintroductie van dit nieuwe model staat gepland voor komende zomer.

Meer vermogen en launch control

De D8 GTO-RS is in de afgelopen twee jaar geheel nieuw ontwikkeld, zowel op het gebied van design als techniek. Daarnaast is de aerodynamica verder verbeterd, en levert de 2.5 liter TFSI-motor van Audi meer vermogen. Door samen te werken met Bosch beschikt de GTO-RS-variant over launch control, wat de acceleratietijd fors inkort.

De D8 GTO-RS heeft dankzij een nieuwe wielophanging een bredere spoorbreedte, die onder meer zorgt voor betere grip op de vooras. Ook het remsysteem is compleet nieuw.

Interieur typisch Donkervoort

Het interieur is typisch Donkervoort: alleen het hoognodige is gebleven. Het stuurwiel is van de stof Alcantara, en voor de stoelen, middenconsole en onderzijde van het dashboard is rood leder toegepast.

De D8 GTO-RS wordt in de zomer van 2016 geïntroduceerd als een gelimiteerde editie van 40 exemplaren, waarvan 21 stuks al zijn verkocht. De vanafprijs bedraagt € 198.613,- (inclusief BTW en BPM).

Categorieën