Volkswagen Golf & Volkswagen Polo Independer

De Volkswagen Polo is de meest populaire auto onder vrouwen. Bij mannen staat de Volkswagen Golf op nummer één. Dat blijkt uit onderzoek van Independer onder verzekerden tussen 25 en 45 jaar. Zij vergeleken de meest verzekerde auto’s bij Independer onder vrouwen en mannen over een periode van 1 januari t/m 31 mei 2017.

Top 5 populaire vrouwenauto’s

1. Volkswagen Polo

2. Opel Corsa

3. Peugeot 206

4. Volkswagen Golf

5. Ford Ka

Top 5 populaire mannenauto’s

1. Volkswagen Golf

2. Volkswagen Polo

3. Opel Corsa

4. Peugeot 206

5. Opel Astra

Vrouwen kiezen het kleinere broertje

Het onderzoek laat zien dat de voorkeuren van mannen en vrouwen uitleenlopen. Behalve dat vrouwen eerder een Polo dan een Golf kiezen, komt de Ford Ka niet voor in de top 5 mannenauto’s en kiezen vrouwen minder vaak voor een Opel Astra.

Tegelijkertijd zijn er ook overeenkomsten. Vier auto’s komen zowel bij de vrouwen als mannen in de top 5 voor: de Polo, Golf, Opel Corsa en de Peugeot 206.

Opvallend is dat de Volkswagen Golf bij mannen met stip op nummer 1 staat en dat deze auto bij vrouwen pas op de vierde plek komt. Zijn kleinere broertje, de Volkswagen Polo, is favoriet onder vrouwen.

Wat kost zo’n Polo of Golf per maand?

Als je één van deze populaire auto’s rijdt, of gaat rijden, wil je natuurlijk weten met welke kosten je te maken krijgt. Naast brandstof- en onderhoudskosten, moet je rekening houden met de vaste kosten zoals de APK, afschrijvingskosten, wegenbelasting en natuurlijk een autoverzekering. Want die verzekering is verplicht, zodra je een auto op je naam hebt.

Omdat de maandelijkse kosten erg afhankelijk zijn van de auto, jouw situatie en het gebruik, is er niet één totaalbedrag te noemen. Houd er rekening mee dat je per maand in totaal enkele honderden euro’s kwijt bent.

Tip: om te besparen op je autoverzekering, is het slim om eerst een vergelijking van autoverzekeringen te maken voordat je een verzekering afsluit.

Categorieën