Škoda Citigo 2017

Škoda presenteert op de komende Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017) de vernieuwde Citigo. Vanaf deze zomer staat het kleinste model van het merk in de Nederlandse showroom.

Exterieur vernieuwd

Het Tsjechische automerk Škoda heeft de buitenkant van de Citigo onderhanden genomen. Zo zijn de motorkap, grille, bumpers en mistlampen (bochtverlichting optioneel) in het nieuw gestoken. De 15 inch lichtmetalen velgen zijn eveneens nieuw, maar wel optioneel leverbaar voor de Style-uitvoering. Voortaan is de Citigo ook voorzien van LED-dagrijverlichting.

Bagageruimte tot 951 liter

Door de opfrisbeurt, is de Citigo met 34 mm gegroeid in lengte tot 3.595 mm. De breedte blijft ongewijzigd met 1.645 mm, hetzelfde geldt voor de hoogte van 1.478 mm. Dankzij de 2.420 mm lange wielbasis, hebben de inzittenden achterin voldoende ruimte, aldus Škoda. De bagageruimte van de stadsauto bedraagt 251 liter, terwijl bij een neergeklapte achterbank de capaciteit groeit tot 951 liter.

Keuze uit twee motoren

Onder de motorkap van de Citigo huist naar keuze een 60 pk sterke 1.0 liter driecilinder MPI-benzinemotor. Sprinten vanuit stilstand naar 100 km/h doet hij in 14,4 seconden, terwijl z’n topsnelheid ligt op 162 km/h. Het gemiddeld brandstofverbruik van deze krachtbron komt neer op 4,1 liter/100 km.

Als laatste biedt Škoda de Citigo aan als aardgas-versie, met de 68 pk sterke 1.0 liter driecilinder G-TEC CNG-krachtbron. Accelereren van 0-100 km/h gaat in 16,3 seconden, en de topsnelheid ligt op 165 km/h. De aardgas-Citigo verbruikt 4,5 m³ aardgas per 100 km, de CO2-uitstoot komt neer op 82 g/km. Tevens worden beide motoren standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Optioneel is de Citigo met benzinekrachtbron leverbaar met een automatische transmissie.

Interieur herzien

Škoda heeft de Citigo ook vanbinnen een opfrisbeurt gegeven. Zo is het instrumentarium vernieuwd, terwijl het interieur nu in zijn geheel een stuk moderner oogt. Volgens Skoda is de afwerking van een hoger niveau.

Het merk biedt de Citigo aan als Active, Ambition en Style. Škoda voegt een nieuwe generatie Blues- en Swing-audiosystemen aan het programma toe. Het Swing-audiosysteem, dat standaard aanwezig is op de Ambition-uitvoering, heeft een kleurenscherm, zes speakers en Bluetooth-telefoonvoorbereiding. Donkergetinte achterlichten zijn standaard op de Ambition-uitvoering.

Veiligheidssystemen

Ten slotte is de Citigo voorzien van vele veiligheidssystemen, denk bijvoorbeeld aan City Safe Drive. Dit systeem, dat aanrijdingen helpt voorkomen in het stadsverkeer, remt automatisch af tussen 5-30 km/h. Een achter de voorruit geplaatste lasersensor, scant een gebied van tien meter vóór de auto. Mocht de bestuurder niet reageren of een dreigende aanrijding plaatsvinden, dan remt het systeem direct af. Dit veiligheidssysteem is standaard aanwezig op de Ambition-uitvoering.

Categorieën