Abarth 595 2016

Abarth heeft de 595 vernieuwd. De grootste veranderingen aan de Abarth 595 zijn de nieuwe bumpers, sterkere motoren en rijkere uitrusting. De nieuwe 595 van Abarth staat deze zomer bij de dealers. Prijzen zijn nog niet bekend.

Meer vermogen

De 1.4 liter T-Jet turbobenzinemotor levert in de 595 145 pk (+5 pk) en de 595 Turismo 165 pk (+5 pk). De 595 Competizione heeft 180 pk. Dit topmodel sprint vanuit stilstand in 6,7 seconden naar 100 km/h. Standaard zijn alle uitvoeringen voorzien van een handgeschakelde vijfbak, optioneel is een gerobotiseerde sequentiële versnellingsbak met schakelpeddels achter het stuur mogelijk.

Mechanisch sperdifferentieel

Optioneel kan de 595 uitgerust worden met een mechanisch sperdifferentieel. Deze optie is afkomstig van de meest extreme Abarth, de 695 Biposto, en kan worden gekozen op de 595 Competizione met handgeschakelde versnellingsbak.

Nieuwe bumpers

Aan de buitenkant zijn de grootste veranderingen de nieuwe bumpers, nieuwe kleuren, de 17 inch lichtmetalen velgen en de nieuwe koplampen en achterlichten met standaard LED-dagrijverlichting. Verder zijn aan de buitenzijde diverse aanpassingen doorgevoerd die de prestaties verbeteren. Zo krijgt de auto nu meer luchttoevoer aan de opnieuw ontworpen voorzijde. Dat resulteert in 18% meer koelcapaciteit van de motor.

Interieur met nieuwe bekleding

Ook de binnenzijde is compleet vernieuwd. De 595 Turismo is verkrijgbaar met zwarte, beige of rode lederen stoelen. De 595 Competizione wordt standaard uitgerust met sportieve ‘Corsa by Sabelt’-stoelen, die zijn voorzien van een nieuw design. De zojuist genoemde stoelen zijn ook optioneel leverbaar in leder/Alcantara. Het dashboard kent drie verschillende thema’s: deels in carrosseriekleur (595), deels matgrijs (595 Turismo) en deels Tar Cold Grey (595 Competizione). Ook het volledig uit koolstofvezel opgetrokken dashboard, afkomstig van de 695 Biposto, is optioneel verkrijgbaar. De Abarth 595 is tevens leverbaar met het 5 of 7 inch Uconnect-infotainmentsysteem.

Drie uitrustingsniveaus

De nieuwe 595 komt beschikbaar in drie uitrustingsniveaus: 595, 595 Turismo en 595 Competizione. Meer details hierover geeft Abarth vrij bij de bekendmaking van de prijzen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën