Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet 2017

Mercedes-Benz geeft op de Autosalon van Genève iedereen de gelegenheid, om kennis te maken met de nieuwe E-Klasse Cabriolet. Door de komst van dit model, is de E-Klasse-familie nu compleet. Dit najaar verschijnt hij bij de Nederlandse dealers.

Softtop in vier kleuren

De E-Klasse Cabriolet onderscheidt zich van de reguliere E-Klasse Limousine, met een 15 millimeter lager ingestelde wielophanging. Hierdoor ligt de auto dichter bij het asfalt, wat voor een meer sportieve uitstraling zorgt. Tevens zorgen de diamond grille en softtop voor een frisse indruk.

De stoffen kap is te bestellen in de kleuren donkerbruin, donkerblauw, donkerrood of zwart. Openen en sluiten gebeurt binnen 20 seconden tot een snelheid van 50 km/h. De bagageruimte is 385 liter groot, maar dat verandert wanneer de kap is geopend. In dat geval is er plaats voor 310 liter aan bagage.

Het nieuwe model meet 4.826 mm in lengte, 1.860 mm in breedte en 1.428 mm in hoogte. De wielen staan 2.873 millimeter uit elkaar (wielbasis).

12,3 inch displays optioneel

Net als alle andere E-Klasse-modellen, is ook de Cabriolet optioneel te verkrijgen met twee 12,3 inch displays. Samen lijkt het één geheel, maar dat is gezichtsbedrog. Het linkerscherm is voor het instrumentarium (snelheidsmeter, toerenteller etc.), de ander is voor de weergave van het infotainmentsysteem (navigatie en media).

De twee grote beeldschermen zijn niet standaard. De meer bereikbare uitvoeringen zijn voorzien van analoge klokken en een 7 inch kleurendisplay. 

Beschikbare motoren

Hoe het motoraanbod van de nieuwe E-Klasse Cabriolet er precies uitziet, heeft Mercedes-Benz nog niet bekendgemaakt. Deze informatie verwachten we binnenkort te kunnen delen.

Echter, zal het motorenprogramma niet of nauwelijks afwijken van de bestaande E-Klasse-modellen. Dat Mercedes-AMG vroeg of laat de E-Klasse Cabriolet onder handen neemt, sluiten wij niet uit.

Categorieën