Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet 2017

De allereerste cabriolet van Mercedes-Maybach is een feit, en beleeft zijn debuut tijdens de Los Angeles Auto Show (18 t/m 27 november 2016). De Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet wordt in een gelimiteerde oplage van slechts 300 stuks op de markt gebracht. In het voorjaar start de levering, prijzen beginnen bij € 300.000,-.

Kenmerken van Mercedes-Maybach

De Vision Mercedes-Maybach 6, die tijdens de Autosalon van Parijs zijn Europese première beleefde, was het voorproefje van de nu productierijpe Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet. Mercedes-Maybach baseert dit model op de cabriolet-uitvoering van de huidige S-Klasse, en onderscheidt zich met o.a. een nieuwe voorbumper met diverse chroom-accenten en 20 inch Maybach-velgen in bi-color.

Verchroomd opschrift

Als men de portieren opent, dan wordt het Maybach-logo door de instapverlichting op de grond geprojecteerd. Verder kan men hoogpolige vloermatten en een verchroomd opschrift ‘1 of 300’ op de bekerhouder en stuurwiel verwachten.

Volledig leder interieur

In het volledig in leder afgewerkte interieur, zijn diverse ideeën toegepast van de Concept S-Klasse Coupé. De stoelbekleding heeft bijvoorbeeld een waterval-design, terwijl de zijkanten van de stoelen zijn afgewerkt met een ruit-design.

Krachtbron met 630 pk

Onder de motorkap huist een 6.0 liter V12-biturbobenzinemotor (630 pk), die standaard is gekoppeld aan een zeventrapsautomaat. De achterwielaangedreven S 650 Cabriolet sprint in 4,1 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h, en heeft een topsnelheid van 250 km/h. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 12 liter/100 km, terwijl hij een CO2-emissie heeft van 272 gram per kilometer.

er zijn geen afbeeldingen gevonden