Mercedes Benz GLE

De huidige GLE is ondanks zijn naamswijziging, eerder een facelift dan een nieuw model. Dat had Mercedes-Benz al langer door en presenteert op de Autosalon van Parijs de compleet nieuwe GLE. Is hij er beter op geworden?

Mooier exterieur

Ons antwoord daarop is: ja! Hij oogt fraaier, dit geldt voor zowel het exterieur als interieur, en ook op technisch vlak steekt de nieuwe GLE beter in elkaar. De buitenzijde valt op door de nieuwe lichtunits, bumpers en grille. En mede dankzij de skidplates en sideskirts, oogt hij nog meer als een avontuurlijke reisgenoot.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Digitaler en ruimer interieur

Het interieur is een stuk digitaler geworden. De twee beeldschermen lijken in elkaar over te lopen. Iets dat we o.a. kennen van de A-Klasse en CLS. Ook op het gebied van ruimte maakt de GLE grote sprongen. Zo is de wielbasis met 80 mm gegroeid, en dat betekent feest voor de achterpassagiers. Er is 69 mm meer beenruimte op de achterbank en zelfs een derde zitrij is mogelijk. Wie hier geen gebruik van maakt, kan 825 liter aan bagage kwijt. Wanneer ook de tweede zitrij wordt neergeklapt, ontstaat er een bagageruim van zelfs 2.055 liter.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Eerst alleen een benzinemotor

Vanaf de marktintroductie in begin 2019, is de nieuwe Mercedes-Benz GLE enkel leverbaar als GLE 450 4Matic. Deze wordt aangedreven door een V6-benzinemotor met 367 pk en 500 Nm, die gekoppeld is aan een startmotor/dynamo. Dit betekent: hybridefuncties met, wanneer gewenst, 22 pk en 250 Nm extra.

In een later stadium worden ook dieselvarianten aan het lijstje toegevoegd, alsmede een plug-in hybride. De Nederlandse prijskaartjes maakt de importeur aan het einde van deze herfst bekend, wanneer de orderboeken worden geopend.

Categorieën