Lexus RC 300h

Lexus timmert al jaren aan de weg op het hybride gebied. Waar sommige fabrikanten vol op elektrisch rijden inzetten gelooft Lexus al jaren voor de hybride technologie. Zolang ‘’actieradius’’ problemen bestaan voor de elektrische auto, is hybride technologie absoluut een gouden middenweg.

Best van beide werelden

De nieuwe Lexus RC 300h is wat hybride betreft één van de beste opties in het hybride segment. De 2,5 liter ‘Atkinson’ viercilinder heeft een vermogen van 131 kW/ 181 pk. Tel daarbij de 105 kW/ 143 pk die de elektromotor levert op en je hebt een totaal systeemvermogen van 164 kW/ 223 pk. De Lexus ingenieurs hebben naast de uiterlijke aanpassing zich voornamelijk gefocust op het rijplezier. Zo is de aandrijflijn alsmede de ophanging en aerodynamica verfijnt. Lexus claimt een gecombineerd verbruik van 5 L/100km wat absoluut schappelijk is te noemen voor een sportcoupe.

De LC als inspiratie voor meer rijplezier!

De Lexus LC is voor de gemiddeld automobilist een lichtjaar of 10 verwijdert van zijn/haar budget. Met een vanaf prijs van dik 117K is dat ook geen wonder. De nieuwe RC heeft echter een aantal eigenschappen overgenomen van de LC. Het scherpe design is sportief maar een stukje eleganter dan zijn voorganger. Smallere koplampen en L-vormige LED dagrijverlichting dragen bij aan de elegante look van deze sportcoupé. Leuk detail: De analoge klok hebben ze rechtstreeks uit de LC getrokken en in de RC geplaatst. Kleine details zoals het opnieuw vormgeven van de handpalm steun op het stuur en de zijkant van de kniebeschermers bij het middenconsole blijven niet onopgemerkt. De kwaliteit van Lexus zoals we dat gewend zijn.

Sportieve F Sport

De ‘F sport’ versie maakt het “LC gevoel” helemaal compleet. Onder andere zijn exclusieve sportstoelen met extra ondersteuning, dynamische interieur verlichting die zich aanpast aan de rijstijl en de keuze uit maar liefst 7 interieur combinaties mogelijkheden op deze sportieve uitvoering.

De Lexus RC 300h is vanaf nu bij de dealer te bewonderen. De prijzen starten bij €48.995.-

Categorieën