Vorige week schreven we over de nieuwe Jeep Avenger Hybrid. Deze week is er wederom nieuws rondom het Amerikaanse merk. De Jeep Wagoneer S komt namelijk naar Nederland. Niet alleen dat, het is het eerste elektrische model van Jeep dat wereldwijd leverbaar zal zijn. De Wagoneer zal zijn debuut beleven in Noord-Amerika. In Nederland zullen we nog even geduld moeten hebben tot 2026.

Specificaties Jeep Wagoneer S

De nieuwe Jeep Wagoneer S zal dus als volledig elektrisch model op de markt komen. De eerste en belangrijkste vraag is natuurlijk, hoe ver komt de Jeep op één acculading? Jeep zelf claimt een bereik van 300 mijl (bijna 500 kilometer). Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het flinke accupakket van 100 kWh. DC-laden (snelladen) kost, door het 400 volt systeem) 23 minuten van 20 naar 80 procent.
Qua wegprestaties zit het overigens ook goed. De Wagoneer S komt namelijk met 600 pk en maar liefst 800 Nm koppel. Hiermee moet het volgens Jeep mogelijk zijn om in 3,5 seconden naar de 100 kilometer per uur te sprinten.

Vijf Rijmodi

De Jeep Wagoneer S komt daarnaast met vijf verschillende rijmodi. Die overigens naar goed Jeep gebruik, ook off-road capaciteiten zouden moeten bieden. Zo zijn daar; auto, Sport, Eco Snow en Sand. Deze rijmodi zijn te selecteren door middel van het Jeep Selec Terrain-systeem. De door Stellantis ontwikkelde elektrische aandrijfmodules maken per rijmodus een combinatie van elektromotor, overbrengingen en aandrijfelektronica. In basis is de Wagoneer S dan ook vierwiel aangedreven, maar het is mogelijk om de voorwielen te ontkoppelen. Op deze manier bespaart de Wagoneer energie. Wij horen echter alleen dat de Wagoneer S dus achterwielaangedreven is! Verder heeft Jeep de torsiestijfheid van de carrosserie met 35% verhoogd ten opzichte van eerdere SUV’s van Jeep in het middensegment. Dat verbetert niet alleen het rijgedrag en de reacties op de input van de bestuurder, het reduceert ook het geluids- en trillingsniveau in het interieur.

Flink scherm

In het interieur probeert Jeep, volgens Jeep, om alles zo doelgericht mogelijk vorm te geven. Te denken valt dan aan de stoelen, console, portieren en het instrumentenpaneel de zijn bekleed met een niet-lederen synthetisch materiaal. Wat dus makkelijk is schoon te houden, ook maakt Jeep zoveel mogelijk gebruik van gerecyclede materialen. Ook leverbaar is een volledig pakket aanpasbare LED-verlichting met dag-/nachtinstellingen en actieve sfeerverlichting met 64 selecteerbare kleuren. Erg prettig is overigens dat verwarmde en geventileerde stoelen tot de standaarduitrusting behoren. Het interieur van de Jeep Wagoneer S wordt verder gekenmerkt door meer dan 45 inch aan schermruimte, wat neer komt op een middelgrote TV. Wel is het zo dat dit dus niet in één scherm zit. Er moet natuurlijk ook iets van zichtbaarheid overblijven. Er 12,3 inch scherm voor de infotainment. De passagier voor heeft daarnaast een eigen 10,25 inch ter beschikking en het instrumentencluster beslaat eveneens 12,3 inch.

Nog even geduld dus

Op dit moment is het modellengamma van Jeep in Europa volledig geëlektrificeerd en omvat de volledig elektrische Avenger, de Renegade, de Compass, de Wrangler 4xe en de Grand Cherokee 4xe. Tegen 2025 zouden alle modellen van Jeep verkrijgbaar moeten zijn met een geëlktrificeerde aandrijflijn. Te denken valt dan bijvoorbeeld ook aan hybride en plug-in hybride. Voor de Wagoneer S moeten we dus echter even geduld hebben tot 2026. Prijzen volgen in een later stadium.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *