BMW heeft een Concept Touring Coupé gepresenteerd tijdens de opening van Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Dit is een jaarlijks evenement voor klassieke en vintage auto’s in Italië. Tijdens de presentatie valt meteen op dat de auto iets weg heeft van de welbekende Z4. BMW zelf legt geen link met deze populaire sportwagen. De Concept Touring Coupé is een eenmalig, handgemaakt concept, die waarschijnlijk nooit in productie gaat.

‘Shooting brake Z4’

BMW omschrijft de concept car als een shooting brake, terwijl de Z4 verkrijgbaar is als een coupé- en roadsteruitvoering. De shooting brake naamgeving komt voornamelijk door de lange motorkap en de gestroomlijnde dak contouren. De aandrijving komt van de allom bekende zescilinder lijnmotor met een automatische achttraps versnellingsbak. De Concept Touring Coupé staat voor op 20 inch en achter op 21 inch lichtmetalen velgen.

De lange motorkap en het gestroomlijnde dak kenmerken een shooting brake.

Italiaans interieur

Het interieur is onder handen genomen door Poltrona Frau. Dit is een Italiaans interieur en meubel merk. Het dashboard is bekleed met twee kleuren leer. De bovenkant is donkerder om zo goed te kunnen focussen tijdens het rijden. Het onderste gedeelte is lichter om zo, volgens BMW, meer ‘comfort en warmte’ aan te brengen.

Het interieur in de two-tone cognac-grijs.

Als je met deze tweezitter op vakantie wil, hoef je zelf geen tassen te regelen. Deze zijn namelijk in de stijl van het interieur meegeleverd. De totale set bestaat uit twee grote- en één kleine weekendtas en een extra kledingtas.

De tassen die bij de Concept Touring Coupé horen.

Geen productiemodel

Net zoals bij de Z3 en Z4 zullen de meningen verdeeld zijn. Er zijn mensen die de Concept Touring Coupé geweldig gaan vinden, maar ongetwijfeld ook genoeg die deze concept car liever niet op hun oprit zien. Vooralsnog is deze BMW Concept Touring Coupé een eenmalig, handgemaakte auto. Maar misschien verandert deze opvatting van BMW nog en kun je hier over een aantal jaren mee naar het Zuiden cruisen!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *