UnitedConsumers shutterstock

Waar we in de jaren ’80 tijdens het kijken naar Knight Rider nog dachten dat super intelligente auto’s ver van ons bed waren, blijken ze toch niet zo ver weg. Vooral op het gebied van veiligheid komen er steeds meer slimme innovaties. We zetten de mooiste voor je op een rij.

Assistentie bij het rijden

De 2017-versie van KITT is dit jaar toch echt een feit. De eerste zelfrijdende auto’s gaan het asfalt een stukje veiliger maken. Eerst vonden we het maar spannend, maar nu blijkt dat zelfrijdende auto’s zelfs bevorderlijk zijn voor de veiligheid. Door middel van een aantal 360 graden camera’s houdt de auto alles om hem heen in de gaten, tot wel 250 kilometer ver. Daarnaast heeft hij ultrasone sensoren, een radar en maakt hij continu foto’s.

De auto kan zo bepalen op welke baan je het beste kunt rijden en hij weet precies welke afslag je moet hebben. Nooit meer een gemiste afslag dus! Daarnaast herkent de auto verkeersborden, houdt hij genoeg afstand van je voorganger en remt hij vanzelf bij een ongeval. Zo kun jij je voor honderd procent concentreren op de weg. Alle Tesla-modellen worden uitgerust met hardware voor zelfrijdende besturing.

Parkeren op afstand

Auto’s worden steeds groter en parkeerplaatsen groeien niet mee. Parkeren wordt dus een steeds lastigere taak. Wat zou het toch handig zijn als auto’s dat zelf deden hè? Goed nieuws: dat kunnen ze dus ook. Hiervoor heeft een auto ultrasone sensoren nodig van Parktronic, een 360 graden camera, een keyless-go-systeem en een automatische transmissie. Maar dan hoef je wel nooit meer zelf te worstelen met parkeren. Onder andere Mercedes-Benz komt al met deze innovatie.

Je activeert Remote Park Pilot, stapt uit en met een app op je smartphone parkeer je de auto van buitenaf. Hoe krap het ook is, hij doet het zonder te botsen. Zo kun je zelf veilig in- en uitstappen.

Innovatieve apps

Elk automerk heeft tegenwoordig wel zijn eigen app. En die zijn handig. Zo zijn er apps waarmee je op een afstandje kunt kijken hoeveel brandstof je nog hebt, wat de bandenspanning is en hoelang je remblokken nog meegaan. En vergeet je weleens waar je je auto ook alweer had geparkeerd? Met de GPS-functie heb je hem zo weer gevonden. En je kunt ook nog eens op afstand controleren of je auto nou op slot staat of niet. Handig!

Deze informatie is samengesteld door UnitedConsumers

Categorieën