BMW X7 (10)

Toen BMW in 1999, in de laatste fase van de flirt met Land Rover, dacht dat ze een Full Size SUV op de markt moesten brengen, kwam ze met de X5. Spoel een kleine 20 jaar door en bijna iedere lijn heeft een X-broertje of zusje. Alleen het vlaggenschip de 7-serie werd overgeslagen, tot nu. Zie hier de BMW X7. 

Penthouse op wielen

De binnenkant van de X7 is te vergelijken met een luxeappartement op de Dam in Amsterdam. Als je binnenstapt heet het Welcome Light Carpet je welkom en door het Dynamic Interior Light systeem voel je je altijd thuis in deze immense cabine. Settle je in de standaard Vernasca-lederen stoelen en door de automatische airconditioning met vijf zones, inclusief het Ambient Air pakket, ben jij altijd op je gemak. Met 7 volwaardige stoelen heb je aan ruimte ook niets te klagen. Dit bereikt de X7 door zijn gigantische afmetingen. De X7 is namelijk 5.15 meter lang, 2 meter breed en 1.80 meter hoog.

Naar de sterren kijken kan vanuit de X7 door het 3-delige panoramische dak. Natuurlijk heb je met het entertainment niet te klagen. Geluid komt uit de B&W keuken en voor de mensen achterin is er een optioneel entertainment systeem beschikbaar.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Ondanks luxe zeker geen sierpaard

De X7 wordt met 3 verschillende motoren geïntroduceerd, te weten 2 diesels en 1 benzine. Bij de diesels heb je keuze uit twee zescilinder-in-lijn motoren. De BMW X7 xDrive30d (verbruik gecombineerd: 6,5-6,8 l/100 km) en de BMW X7 M50d (verbruik gecombineerd: 7,0-7,4 l/100 km)Deze motoren produceren respectievelijk 265 en 400 pk. De benzinemotor is ook een zescilinder-in-lijn, hierbij gaat het om de e BMW X7 xDrive40i die 340 pk produceert. Allemaal zijn ze gekoppeld aan de bekende 8-traps Steptronic automaat en beschikken ze over het intelligente xDrive systeem.

Mocht je plannen hebben om met deze wagen de blubber in te gaan, neem dan geen BMW X7 M50d. Behalve die uitvoering zijn alle uitvoeringen namelijk optioneel leverbaar met het xOffroad Pack met de rijmodi xSand, xGravel, xRocks en xSnow. Hierdoor past het onderstel en het systeem zich aan waardoor je jezelf ondanks de omstandigheden, altijd thuis krijgt.

Gissen naar de prijs van de BMW X7

Prijzen voor deze privéjet op de weg zijn nog niet bekend. Maar als we kijken naar de prijzen van de huidige 7-serie en wat de opslag was van de laatste 5-serie naar de X5, kunnen we wel raden dat deze wagen niet voor iedereen is weggelegd. Maar ja, dat is een appartement op de Dam ook niet.

Categorieën