BMW 3 Serie Gran Turismo 2016

BMW toont de gefacelifte versie van de 3 Serie Gran Turismo. Dit model is in 2013 toegevoegd aan de 3 Serie-familie, en is nu door BMW tegen het licht gehouden. De 3 Serie Gran Turismo staat vanaf juli dit jaar bij de dealers, maar bestellen is nu al mogelijk.

Buiten- en binnenzijde weer bij de tijd

De 3 Serie Gran Turismo blijft de langste 3 Serie (4,82 m) van het modellenaanbod, ondanks dat hij niet in lengte is gegroeid. Wel zijn de voor- en achterzijde licht aangepast, waarbij LED-koplampen vanaf nu standaard zijn. Ook de achterlichtunits hebben LED-techniek.

In het interieur zijn eveneens een aantal zaken anders. BMW heeft nieuwe materialen en details toegepast, zoals verchroomde randen, decoratieve houten elementen en lederen bekleding. De bagageruimte biedt een inhoud van 520 liter, maar er is plaats voor 1.600 liter als de achterbank volledig is ingeklapt.

Tevens is de 3 Serie Gran Turismo voortaan leverbaar met de laatste versie van BMW’s navigatiesysteem Professional. De hoofdfuncties van het menu zijn nu ondergebracht in tegels, waardoor de bediening logischer wordt. Het koppelen van mobiele telefoons gaat volgens BMW vanaf nu eenvoudiger.

Nieuwe motoren

Het motorengamma is flink op de schop gegaan. De keuze bestaat nu uit drie volledig nieuwe benzineversies (184 pk tot 326 pk) en vijf dieselvarianten (150 pk tot 313 pk). Daarnaast zijn deze versies te combineren met achter- of vierwielaandrijving, en een handgeschakelde zesbak of Steptronic-automaat. Het gecombineerde brandstofverbruik is 4,3-7,7 liter/100 km, de CO2-emissie bedraagt 112–175 g/km.

Ondanks dat de krachtbronnen voortaan meer vermogen leveren, zijn het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot juist gedaald tot 14%.

Drie uitvoeringen

Kopers van de BMW 3 Serie Gran Turismo kunnen kiezen uit de uitvoeringen Model Sport Line, Model Luxury Line en Model M Sport. De kleur Estoril Blue is exclusief beschikbaar voor de M Sport-modellen. De 3 Serie Gran Turismo beschikt over een uitgebreide uitrusting, met onder meer cruise control, Emergency Call, Park Distance Control, een opbergpakket, automatische climate control, Keyless Engine Ignition, Servotronic, zes airbags, LED-koplampen voor dim- en grootlicht, LED-mistlampen, USB-aansluiting en Bluetooth-audiostreaming, een kleurenscherm en een met leder bekleed stuurwiel. Verder zijn twee nieuwe lakkleuren en drie nieuwe wieldesigns beschikbaar.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën