BMW M760Li Nautor's Swan 2017

De personaliseringsdivisie van BMW, genaamd BMW Individual, bestaat 25 jaar. Om dit te vieren, introduceert het Duitse merk een speciale editie van de M760Li. De uitvoering is samen met zeiljachtenmaker Nautor’s Swan ontwikkeld.

Chroom voor het exterieur

De samenwerking tussen BMW Individual en het Finse Nautor’s Swan treft alleen het in- en exterieur. De M760Li is gespoten in een exclusieve carrosseriekleur: Damask Red. Dit wordt gecombineerd met veel chromen accenten, zoals de grille en raamomlijsting. Ook loopt er een verchroomde sierstrip op het onderste deel van de portieren. Tevens kenmerkt deze exclusieve M760Li zich door 20 inch multispaaks-velgen.

Mix van hout en leder

Vooral de binnenzijde heeft een link met luxe jachten. De kofferruimte is geheel voorzien van een houtenvloer, wat ook voor het interieur geldt. Vloermatten zijn achterwege gelaten en in plaats daarvan zien we hout. 

Dit materiaal komen we tevens tegen op de portierpanelen, de achterkant van de voorstoelen en het dashboard. Het tweekleurige interieur is overigens volledig met leder bekleed.

Twaalfcilinder met 610 pk

Onder de motorkap is alles hetzelfde, maar niet minder bijzonder. De speciale M760Li door Nautor’s Swan wordt aangedreven door een 610 pk sterke twaalfcilinder motor. Dankzij de beschikking over 800 Nm koppel, sprint hij in 3,7 sec. van 0-100 km/h. De krachtige V12-krachtbron is gekoppeld aan een automatische achttrapstransmissie.

Categorieën