BMW 2002 Hommage 2016

BMW presenteert dit jaar tijdens de Concours d’Elegance Villa d’Este in Italië de speciale 2002 Hommage. Het is een ode aan de eerste auto met turbo die in serie-productie ging: de 2002 Turbo.

Agressieve vormgeving

De 2002 Hommage ontving van het ontwikkelingsteam een agressieve vormgeving, wat bestaat uit grote luchtinlaten aan de voorzijde, 20 inch lichtmetalen velgen en vier uitlaatsierstukken aan de achterkant. De aerodynamische details, zoals de spoilers rondom de auto, zorgen voor een maximale downforce. De diffuser van carbon aan de achterzijde draagt hier ook aan bij.

Daarnaast is de BMW 2002 Hommage voorzien van matte lak op de motorkap, achterklep en het dak. Dit houdt de weerkaatsing van zonnestralen tegen, en is bovendien een verwijzing naar raceauto’s van weleer. Tot slot maken de goudkleurige remklauwen met M-logo het plaatje compleet.

Onthulling in Italië

BMW heeft op Italiaanse bodem het doek van de 2002 Hommage verwijderd, namelijk tijdens de Concours d’Elegance Villa d’Este. Dit exclusieve evenement duurt van vrijdag t/m zondag (20 t/m 22 mei 2016).

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën