BMW M4 CS 2017

Het gamma van de BMW M4 is een nieuwe uitvoering rijker. De Beierse fabrikant heeft onlangs de M4 CS onthuld, waarvan slechts 20 exemplaren naar Nederland komen. Prijzen volgen op een later moment.

Nieuwe naamgeving

Tegelijkertijd met de introductie van de M4 CS, heeft BMW een nieuwe naamgeving voor zijn sterkere M-modellen in het leven geroepen. Het aanbod wordt uitgebreid met de CS-uitvoering, die het gat opvult tussen de Competition- en GTS-versie. De klant krijgt nu dus dit leveringsprogramma voorgeschoteld: M, M Competition, CS en GTS.

Meer vermogen

Onder de kap bevindt zich dezelfde 3.0 liter zes-in-lijn krachtbron als in andere M4-varianten. Wél levert hij in de CS 10 pk meer power, in vergelijking met de M4 Competition Package. In totaal bedraagt het vermogen 460 pk.

De topsnelheid ligt op 280 km/h, dankzij het standaard aanwezige M Driver’s Package. Accelereren vanuit stilstand naar 100 km/h is geklaard in 3,9 seconden. Ook standaard: een adaptief M-onderstel en M DCT-automaat met zeven verzetten.

Stiknaden in typische M-kleuren

Naast onderhuidse wijzigingen, voorziet BMW de M4 CS ook van een opvallender uiterlijk. De in donkerblauw uitgevoerde CS-variant staat op zwart gelakte 20 inch velgen, met daarachter goud gespoten M-remklauwen. Daarnaast beschikt ‘ie over een frontsplitter van ongelakt carbon en een achterdiffuser, die afkomstig is van de M4 GTS.

Het interieur is eveneens onder handen genomen. Zo ontdekken we lederen bekleding en Alcantara, dat bijeen gehouden wordt door stiknaden in typische M-kleuren. Standaardvoorzieningen zijn o.a. automatische climate control en het audio- en navigatiesysteem ‘Professional’.

Categorieën