BMW M240i M Performance Edition 2017

BMW introduceert een nieuwe, speciale uitvoering van de M240i Coupé: de M Performance Edition. Het model wordt gebouwd in een beperkte oplage van 750 stuks. Vanaf juli dit jaar is hij bestelbaar.

Zwart en carbon

De M240i M Performance Edition is te herkennen aan de koolstofvezel details en zwart gekleurde accenten, gecombineerd met de carrosseriekleur Alpine White. Opvallend zijn de carbon buitenspiegelkappen en achterspoiler, terwijl de grille en raamomlijsting een zwarte kleur hebben. Daarnaast prijkt op de sideskirts een M Performance-logo, en monteert BMW gesmede 19 inch lichtmetalen velgen in bicolor Orbit Gray.

De binnenzijde is voorzien van glanzend zwarte details, zoals rondom de ventilatieroosters en het dashboard. Tot slot zien we Alcantara-bekleding op het sportstuur, dat ook is toegepast op de sportstoelen.

340 pk sterke zescilinder

Onder de kap is daarentegen niets veranderd. Dit wil zeggen dat deze speciale M240i over een 340 pk sterke 3.0 liter zescilinder beschikt, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of achttraps Steptronic-automaat. Achterwielaandrijving is standaard, maar optioneel is BMW’s xDrive-vierwielaandrijving leverbaar.

Over een sprint van 0 tot 100 km/h doet de M240i M Performance Edition, net als de reguliere M235i xDrive, 4,4 tellen. De topsnelheid bedraagt 250 km/h.

Categorieën