BMW Concept X7 iPerformance 2017

BMW heeft alvast het doek getrokken van de Concept X7 iPerformance, een voorbode van een grote SUV. Dit studiemodel beleeft volgende week zijn werelddebuut op IAA Frankfurt (14 t/m 24 september 2017).

Het nieuwe vlaggenschip van BMW

De productieversie van de Concept X7 iPerformance dient als het nieuwe vlaggenschip binnen de BMW-familie. Exacte afmetingen zijn niet vrijgegeven, maar het studiemodel is beduidend groter dan alle andere BMW’s. Dit is onder meer zichtbaar aan de gigantische, tweedelige grille die met chroom is afgewerkt. Ook de grote luchtroosters dragen bij aan het imposante uiterlijk, net als de slanke laserlichtkoplampen met blauwe X-vorm.

Grote velgen

Velgen lijken op een concept-car steeds groter te worden, zo ook bij de Concept X7 iPerformance. In de cirkelvormige wielkasten ontdekken we namelijk 23 inch lichtmetalen wielen. Verder zijn de achterlichten met elkaar in verbinding door een zilvergrijze strip, en zijn er diverse badges zichtbaar.

Zes zitplaatsen in Concept X7 iPerformance

De Concept X7 iPerformance beschikt over zes zitplaatsen, verdeeld over drie rijen. Het interieur is bekleed met leder in olijfkleur en Smoke White. Deze bekleding is te zien op het dashboard, maar ook op alle individuele stoelen. De luxe werkplek is verder afgewerkt met panelen van essenhout en enkele matte/gepolijste aluminium details.

Nieuw bedieningsconcept

Als we kijken naar het 12,3 inch grote instrumentenpaneel, dan kunnen we concluderen dat de Concept X7 iPerformance bijna productierijp is. Dit geldt overigens ook voor het centrale touchscreen van het infotainmentsysteem. Wel zegt BMW dat de bediening anders werkt, in vergelijking met bestaande modellen. Hoe anders dit is, kunnen we komende weken ervaren op IAA Frankfurt.

Technische details zijn nog niet door BMW bekendgemaakt. Desondanks weten we, dat de conceptauto is voorzien van een plug-in hybride aandrijflijn.

Categorieën