Audi e-tron Sportback Concept 2017

Audi presenteert op de Shanghai Motor Show (21 t/m 28 april) de e-tron Sportback Concept, die in 2019 in productie gaat. Volgens het merk gaat het om een vierdeurs Grand Tourer met een actieradius van 500 km.

23 inch lichtmetaal

Audi’s nieuwste studiemodel meet 4.900 mm in lengte, 1.980 mm in breedte, 1.530 mm in hoogte en heeft een wielbasis van 2.930 mm. De e-tron Sportback Concept kenmerkt zich door de Singleframe-grille, forse wielkasten en de 23 inch lichtmetalen wielen. Opvallend is dat de buitenspiegels zijn vervangen door camera’s. De beelden worden d.m.v. twee monitoren in de deuren geprojecteerd. Audi meldt tevens, dat hun toekomstige productie-auto’s ook worden voorzien van deze techniek.

Drie elektromotoren

Wie een kijkje neemt aan de buitenkant van de e-tron Sportback Concept, ziet meteen dat ‘ie aan de voor- en achterzijde is uitgerust met digitaal aangestuurde Matrix LED-lampen met dagrijverlichting. 

Het merk heeft een 435 pk sterke elektrische aandrijflijn, dat bestaat uit drie elektromotoren (één op de vooras, twee op de achteras). De acceleratie van 0-100 km/h is in 4,5 seconden geklaard.

Actieradius van 500 km

Zoals al eerder in dit nieuwsbericht staat vermeld, beschikt de e-tron Sportback Concept over een actieradius van maximaal 500 km, wat te danken is aan de watergekoelde lithium-ion batterij met een capaciteit van 95kWh. Audi schroeft het accupakket tussen de assen onder de stoelen, wat zorgt voor een gewichtsverdeling van 52:48. Het accupakket is op te laden via een Combined Charging System met AC- en DC-aansluitingen.

Categorieën