Audi A8 50 TDI 2017

Audi introduceert een nieuwe methode om de verschillende vermogensvarianten binnen een modelreeks aan te geven. Vanwege de komst van alternatieve aandrijfvormen, wordt het aanduiden van de cilinderinhoud steeds minder belangrijk voor klanten.

Modelnamen blijven bestaan

De modelnamen (van Audi A1 tot Q7) blijven ongewijzigd, maar worden nu aangevuld met combinaties van twee cijfers. Deze staan voor een specifieke vermogenscategorie. De combinaties variëren van 30 (110 tot 130 pk) t/m 70 (+545 pk) en lopen op in stappen van vijf.

Daarnaast wordt aangeduid om welk motortechnologie het gaat; TFSI, TDI, etc. De high-end S-, RS- en R8-modellen behouden hun klassieke naam om hun speciale positie binnen het gamma te benadrukken.

Audi A8 is de eerste

De nieuwe naamgeving is van toepassing voor alle aandrijfvormen. Dit geldt voor modellen met verbrandingsmotor tot en met e-tron-versies met hybride of elektrische aandrijving.

De nieuwe Audi A8 is het eerste model met de gewijzigde naamgeving. De nieuwe aanduiding voor de A8 3.0 TDI (286 pk) wordt A8 50 TDI, en de A8 3.0 TFSI (340 pk) gaat door het leven als A8 55 TFSI. De overige Audi-modellen krijgen met ingang van modeljaar 2019 de aangepaste aanduidingen voor de vermogensklasse.

Categorieën