Audi R8 Performance Parts 2017

Audi Sport introduceert voor de R8 en TT de Audi Sport Performance Parts. Met deze nieuwe onderdelen en accessoires, die inmiddels leverbaar zijn, krijgen o.a. het chassis, uitlaatsysteem, exterieur en interieur sportieve aanpassingen.

Speciale remblokken

Een onderdeel van de Audi Sport Performance Parts zijn bijvoorbeeld de speciale remblokken voor de R8, die zowel leverbaar zijn voor de stalen schijven als de optionele keramische schijven. De remblokken zijn rood gekleurd en gemaakt van titanium.

Ook voor de TT RS zijn er onderdelen beschikbaar voor de remmen, zoals extra koeling van het remsysteem. Bovendien stelt het merk ook deze onderdelen ter beschikking voor de TT en TTS.

Zwarte 20 inch velgen

Alle Audi TT- en R8-modellen zijn dankzij Audi Sport Performance Parts leverbaar met zwarte 20 inch velgen. Deze velgen zijn afkosmtig van het circuit en besparen flink wat kilo’s in de Audi’s. Zo scheelt dat bij de TT-modellen ruim 7 kilo, en bij de R8 8 kilo.

De Audi TT Coupé-modellen zijn voorzien van een achteras die nog stijver is geworden, dankzij de verstevigingsbalk. De rijeigenschappen worden dankzij de zojuist genoemde balk, verbeterd. De begrensde topsnelheid is voortaan te verhogen naar 280 km/h en zijn er lichte titanium einddempers beschikbaar, van de welbekende fabrikant Akrapovič.

Aerokits

Als laatste op het gebied van exterieur, zijn er Aerokits leverbaar, die ontwikkeld zijn in de windtunnel van Audi. Zowel de Audi TT als de R8 profiteren van deze Aerokits, met o.a. grotere luchtinlaten, een splitter aan de voorzijde, kleine ‘winglets’ voor de voorwielen, brede sideskirts, een diffuser achter en een vaste spoiler.

Ten slotte is ook het interieur voorzien van de nodige aanpassingen. Zo ontdekken we voor de TT en R8 een speciaal met Alcantara bekleed sportstuur met schakelpaddles. In combinatie met de zeventrapsautomaat levert Audi de schakelpaddels van CFRP.

Categorieën