Aston Martin Vanquish Zagato Speedster 2017

Aston Martin heeft vandaag twee nieuwe Vanquish Zagato-modellen aangekondigd. Het gaat om de Speedster en Shooting Brake, die respectievelijk 28 en 99 maal worden gebouwd.

Eerdere onthullingen

In augustus 2016 stelde Aston Martin op Pebble Beach de Vanquish Zagato Volante voor. Op dat moment telde de Vanquish Zagato-familie twee modellen, de Coupé werd eerder al onthuld. Vandaag wordt de modellenlijn wederom uitgebreid met een indrukwekkend ogende Speedster en Shooting Brake.

Alle genoemde Zagato’s zijn gebaseerd op de Vanquish S. De aandrijving wordt verzorgd door een 600 pk sterke, atmosferische V12-motor. Deze is gekoppeld aan een Touchtronic III-transmissie, wat wordt gecombineerd met adaptieve demping.

Vanquish Zagato Speedster

Zowel de Speedster als Shooting Brake zijn in Britse/Italiaanse stijl ontworpen. Het typische kenmerk van de Speedster, zijn de twee zwarte bogen achter de stoelen. Hiermee onderscheidt hij zich van de Volante. Toch zien we ook trekjes van andere Aston Martins: de achterlichten zijn bijvoorbeeld afkomstig van de Vulcan.

Vanquish Zagato Shooting Brake

Hoewel de Shooting Brake anders doet vermoeden, biedt hij plaats aan twee personen. De glazen panelen zorgen voor een bijzondere sfeer aan boord. Ze zorgen voor veel lichtinval, terwijl via de achterklep het fraai afgewerkte bagageruim is te bereiken. Uiteraard is de Shooting Brake leverbaar met tal van opties, zoals volledig lederen bekleding.

Categorieën