Aston Martin Vantage GT12 Roadster 2016

Aston Martin onthulde afgelopen weekend tijdens Goodwood Festival of Speed, dat van 23 t/m 26 juni gehouden wordt, de Vantage GT12 Roadster. Het betreft een one-off, oftewel: het Britse merk bouwt slechts één exemplaar.

In opdracht van klant

De Vantage GT12 Roadster is in opdracht van een klant ontwikkeld, zo laat Aston Martin weten. Het zeldzame model is bedacht en gebouwd in negen maanden tijd door een speciale divisie binnen het bedrijf: Q by Aston Martin.

Vantage GT12 Coupé als basis

De open Vantage GT12 is gebaseerd op de coupé-versie, en beschikt over dezelfde 600 pk sterke 6.0 liter V12-motor. Het schakelen werkt via Sportshift-zeventrapsautomaat met schakelpeddels achter het stuurwiel. Verder is de Vantage GT12 Roadster voorzien van een titanium uitlaatsysteem, lichte magnesium inlaatspruitstukken en een andere set-up voor de vering.

Exclusieve lakkleur

Naast de onderhuidse aanpassingen, is ook het exterieur onder handen genomen. Zo heeft ‘ie nieuwe koolstofvezel carrosseriedelen en ontwikkelde het team een lakkleur, die exclusief is voorbehouden aan dit model.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën