Aston Martin Vanquish S 2016

Aston Martin introduceert een nieuwe versie van de Vanquish. Deze variant heet voluit ‘Vanquish S’ en zorgt voor nog meer vermogen dan de reguliere modellen. De eerste leveringen vinden volgende maand plaats. Het Britse merk biedt de Vanquish S aan als Coupé en Volante.

Meer power

De Vanquish S staat vooral voor meer power. In eerste instantie hield het op bij 573 pk, maar Aston Martin heeft het vermogen weten op te schroeven tot 600 pk. Dit wordt geleverd door een atmosferische 6.0 liter V12-motor, die gekoppeld is aan een automatische achttraps Touchtronic III-transmissie.

De toename van het vermogen is te danken aan een herzien inlaatsysteem. Voortaan hebben de inlaatspruitstukken een groter volume, waardoor er meer lucht door de motor stroomt. Tevens heeft Aston Martin de vering en dempers beter afgesteld.

Ook visueel onder handen genomen

Niet alleen op technisch gebied zijn er wijzigingen doorgevoerd, ook visueel is het model onder handen genomen. Dit betekent dat de Vanquish S is voorzien van een nieuw aerodynamica-pakket, dat o.a. een opnieuw ontworpen voorzijde, diffuser en specifieke badge omvat. Optioneel kan men kiezen voor een koolstofvezel motorkap en gesmede vijfspaaks diamond-velgen. 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën