BMW M3 CS 2018

BMW heeft zojuist een speciale versie van de M3 Sedan gepresenteerd: de M3 CS. Het model wordt in beperkte oplage gebouwd, in totaal slechts 1.200 stuks. Bestellen is vanaf januari 2018 mogelijk, terwijl de levering in maart plaatsvindt.

Meer power voor M3 CS

In het vooronder huist nog altijd een 3.0 liter zes-in-lijn turbobenzinemotor, die gekoppeld is aan een M DCT-zeventrapsautomaat. Het vermogen is verhoogd naar 460 pk, wat 10 pk meer is dan de M3 Sedan met Competition Pack. Ook het maximumkoppel is toegenomen tot 600 Newtonmeter (+50 Nm). Dit levert een 0-100 km/h-acceleratie op van 3,9 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 280 km/h.

Lichtmetalen wielen in DTM-design

Naast technische aanpassingen, kreeg de M3 CS ook de nodige optische updates. Zo zien we carbon elementen: denk aan de motorkap, het dak en de spoilerrand. Hierdoor daalde het gewicht van de auto met 10 kg.

Daarnaast heeft de BMW M3 CS lichtmetalen velgen in Orbit Grey (19 inch vóór, 20 inch achter). Tot slot kun je M Compound-remmen, een nieuw ontwikkeld uitlaatsysteem en Alcantara/lederen interieurbekleding verwachten.

Categorieën