Kia Stonic 2017

Kia heeft zojuist officieel de Stonic gepresenteerd, een nieuwe cross-over in het B-segment. Alle belangrijke details zijn bekendgemaakt, op de Nederlandse prijzen na. De verkoop start in de tweede helft van 2017.

20 kleurencombinaties

Het Koreaanse merk is ervan bewust, dat de Stonic de nodige aandacht opeist. Het model heeft een opvallende uitstraling, dankzij de diverse personaliseringsmogelijkheden. In totaal zijn er 20 kleurencombinaties mogelijk. Tevens is de Stonic herkenbaar aan de ’tiger-nose’ grille, skidplate aan de achterzijde en kunststofbescherming.

Het interieur is eveneens op smaak te brengen met verschillende kleuren. De gekozen exterieurkleur komt ook terug op het dashboard, de middenconsole en stiksels. De bagageruimte meet 352 liter, wat voldoende is voor dagelijks gebruik.

Actieve veiligheid

Optioneel ondersteunt het infotainmentsysteem Apple CarPlay en Android Auto, dat altijd wordt gecombineerd met een touchscreen. Naast connectiviteit heeft Kia ook aan actieve veiligheid gedacht. Zo is de Stonic leverbaar met systemen als Autonomous Emergency Braking met voetgangersherkenning en Blind Spot Detection met Rear Cross Traffic Alert. Daarnaast zijn Lane Departure Warning System, High Beam Assist en Driver Attention Warning beschikbaar.

Stonic op benzine én diesel

De Stonic is er zowel met benzine- als dieselmotor. Benzinerijders kunnen kiezen voor de 1.2 liter MPI (84 pk) en 1.0 liter T-GDI (120 pk). Ten slotte is een 110 pk sterke 1.6 liter turbodieselmotor bestelbaar.

Binnenkort verwachten we nog meer details en alle prijzen.

Categorieën