Hyundai Kona 2017

Hyundai heeft vanavond, zoals eerder werd beloofd, zijn nieuwe cross-over voorgesteld: de Kona. De Nederlandse marktintroductie staat gepland voor komend najaar. Prijzen volgen op een later moment.

Twintig kleurencombinaties

De Kona is op het eerste gezicht een opvallende verschijning. Dit is te danken aan de Cascade-grille, twin-koplampen en kunststofbescherming rondom de auto. Tevens zien we dakrails en een avontuurlijk ogende skidplate aan de achterkant.

In totaal zijn er twintig kleurencombinaties voor de Hyundai Kona mogelijk. Het dak is verkrijgbaar in Phantom Black of Dark Knight, terwijl het exterieur is te bestellen in o.a. Chalk White, Lake Silver, Pulse Red, Tangerine Comet, Acid Yellow, Ceramic Blue en Velvet Dune.

De afmetingen bedragen 4.165 mm in lengte, 1.800 mm in breedte en 1.550 mm in hoogte. De wielbasis meet 2.600 millimeter.

Krell-audiosysteem is optioneel

Het interieur is, net als de buitenzijde, naar eigen smaak te brengen. Zo zijn een aantal elementen, zoals de ventilatieroosters, stiknaden en versnellingspook, in de kleuren Red, Orange en Lime te bestellen. Verder valt ons oog op het 7 inch LCD-touchscreen, waarop het infotainmentsysteem is te bedienen (ondersteunt Apple CarPlay en Android Auto). Het standaard audiosysteem wordt altijd geleverd i.c.m. een 5 inch aanraakscherm. Optioneel is de Kona uit te rusten met een high-end Krell-geluidsinstallatie, bestaande uit acht luidsprekers.

De Hyundai Kona biedt ook een rijke veiligheidsuitrusting. Standaard beschikt hij over Lane Keeping Assist System en Driver Attention Alert. Autonomous Emergency Braking met voetgangersherkenning, High Beam Assist, Blind Spot Detection en Rear Cross Traffic Alert zijn als optie aan te kruisen.

Vier motorversies in totaal

In eerste instantie wordt de Kona aangeboden met keuze uit een 1.0 liter T-GDI (120 pk / 172 Nm) en 1.6 liter T-GDI (177 pk / 265 Nm). De eerstgenoemde motorvariant wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, terwijl de topversie van een zeventrapsautomaat is voorzien.

Volgend jaar zomer wordt het motorenprogramma verder uitgebreid. Hyundai voegt aan het gamma twee dieselversies toe, met naar wens 115 of 136 pk. De instapper heeft een manuele zesbak en voorwielaandrijving. De 136 pk-versie beschikt over een zeventrapsautomaat en voor- of vierwielaandrijving.

Categorieën