Abarth 695 XSR Yamaha Limited Edition 2017

Tijdens de Autosalon van Genève komt Abarth wederom met een speciale editie: de 695 XSR Yamaha Limited Edition. Eentje die is ontstaan doordat Abarth drie jaar op rij het Yamaha Factory Racing Team sponsort. In juni komen 10 exemplaren naar Nederland. 

Koolstofvezel delen

De samenwerking tussen Abarth en Yamaha heeft ervoor gezorgd, dat er ook een speciaal uitgevoerde motorfiets verschijnt: de Yamaha XSR900 Abarth. Deze is gespoten in Pista Grey, en dat geldt ook voor de 695 XSR van Abarth. 

Speciaal aan het model zijn de koolstofvezel delen, zoals op de bumper, de uitlaateindstukken en het dashboard. Daarnaast is ‘ie herkenbaar aan de aluminium badge met daarop het productienummer en het XSR-logo.

Verder omvat de uitrusting o.a. matzwarte 17 inch lichtmetalen Supersport-velgen, een Akrapovič-uitlaatsysteem, satijnchromen details op de portiergrepen en rood gelakte remklauwen. 

Vermogen te verhogen naar 180 pk

Ook bij de 695 XSR Yamaha Limited Edition huist een 165 pk sterke 1.4 liter T-Jet-turbobenzinemotor in het vooronder. Naar wens is het motorvermogen op te schroeven naar 180 pk, dankzij een optionele tuningkit. Niet alleen het aantal pk’s neem toe, ook installeert Abarth Koni-schokdempers vóór, een Brembo-remsysteem en Ferodo-remblokken.

Categorieën