Suzuki Swift Sport 2017

Op IAA Frankfurt presenteert Suzuki de sportiefste variant van de Swift: de Swift Sport. Deze is voorzien van een sportpakket, sportiever onderstel en een 1.4 liter BoosterJet-turbobenzinemotor met 140 pk. In het voorjaar van 2018 staat hij bij de dealers.

Stugger onderstel

De Swift Sport heeft een stijvere body, en door gewijzigde dempers en veren is het onderstel stugger. De grote remschijven vóór en andere remblokken achter, zorgen voor een stopkracht die berekend is op sportief rijden.

De turbobenzinekrachtbron levert, zoals gezegd, 140 pk. In combinatie met een maximumkoppel van 230 Nm en een gewicht van 970 kg, zorgt dit voor aardige prestaties. Daarnaast is de handmatige zesbak sportiever afgesteld.

Spoilers in carbonlook

Optisch is de Suzuki Swift Sport te herkennen aan de deels in zwart uitgevoerde 17 inch lichtmetalen velgen, verchroomde dubbele uitlaten en spoilers in carbonlook. Binnenin vinden we sportstoelen, sportpedalen en veel rode accenten.

Suzuki levert de nieuwe Swift Sport onder meer in de exclusieve introductiekleur ‘Champion Yellow’. Het model biedt een complete uitrusting met onder meer veel actieve veiligheid. Denk aan systemen als Lane Assist, Lane Departure Warning, High Beam Assist en adaptieve cruise control.

Categorieën