Nieuwe Autohome-daktent voor Mini Countryman

Mini Countryman Autohome daktent 2017

Binnenkort is de Mini Countryman leverbaar met een nieuwe daktent. De Italiaanse fabrikant Autohome is verantwoordelijk voor dit nieuwe accessoire. Vanaf juni is de daktent bij de dealers te bewonderen.

Twee kleuren

De AirTop-daktent van Autohome is samen met het Mini-designteam ontworpen, zodat het formaat aansluit op de Countryman. De afmetingen van de tent bedragen 210 cm in lengte, 130 cm in breedte en 94 cm in hoogte. Er zijn in totaal twee kleuren beschikbaar, namelijk zwart en wit.

Omdat de daktent speciaal voor de Countryman is ontwikkeld, is hij eenvoudig met een speciale dakdrager aan de standaard dakrails te bevestigen. Dit originele accessoire is via de officiële Mini Shop verkrijgbaar. Daarnaast komt er geen enkel gereedschap aan te pas, wat voor een overnachting in de natuur wel zo handig is.

Hoogwaardig stof

De daktent is op te bergen in de meegeleverde behuizing van lichtgewicht kunststofvezel. Openen en sluiten gaat gemakkelijk middels sluitingsklemmen, twee vóór en twee achter. Bovendien klapt de tent zich automatisch uit door vier gasdrukveren. Om de ingang te bereiken, klim je op een uitschuifbare aluminium ladder

Autohome maakt de bovenzijde en buitenwanden van hoogwaardig stof. Voordelen van dit materiaal: regenbestendig, ventilerend en isolerend tegen warmte en geluid. Tevens wordt de tent meegeleverd met twee deuren en ramen, LED-binnenverlichting op batterijen en een matras met katoenen cover. Of dit nog niet voldoende is, zijn er ook opbergmogelijkheden zoals vakken en netten.

Joeri van Dam helpt u bij leasevragen en offertes!

Lease-advies nodig? Joeri van Dam helpt de lezers van Dagelijksauto.nl.