Nieuwe fietsen van Mercedes-Benz Accessoires

Focus for Mercedes-Benz Trekkingbike 2017

De lifestyledivisie van Mercedes-Benz, Mercedes-Benz Accessoires, is een samenwerking aangegaan met fietsfabrikant Focus. Met vier nieuwe exemplaren, komt zowel de mountainbiker als wielrenner aan zijn trekken.

Voor elke actieveling

De nieuwe fietsen van Focus, zijn er voor alle soorten actievelingen. Zo zijn uit de samenwerking een trekking-, fitness-, mountain- en racingbike voortgekomen. 

Speciaal voor degene die er graag op uittrekt, is er de trekkingfiets. Dit model is voorzien van een bagagedrager, Naben-dynamo en modderbeschermers. Daarnaast heeft ‘ie lichte Schwalbe Citizen Light-banden en bleef het gewicht beperkt tot 15,6 kg.

Voor de sportievelingen onder ons, heeft Mercedes-Benz Accessoires de fitnessbike in huis. Deze fiets beschikt over een aluminium frame en 28 inch wielen, omhuld in Schwalbe Smart Sam-banden. Ook heeft hij hydraulische schijfremmen om veilig te vertragen en maar liefst 27 versnellingen. Met een gewicht van 13,5 kilogram, is hij ruim 2 kg lichter dan de eerdergenoemde variant.

Ook voor de mountainbiker en wielrenner

Zoals we daarnet al zeiden, heeft het merk voor elke fietser wel een geschikt model. Dit betekent dus ook dat de mountainbiker en wielrenner aan hun trekken komen. 

De nieuwe mountainbike van Focus for Mercedes-Benz beschikt over 27,5 of 29 inch wielen en vier framehoogtes, waardoor de fiets bij iedere lichaamslengte past. Opvallend aan dit exemplaar, is dat de schakelkabels (22 versnellingen) en remleiding in het frame zijn weggewerkt. De schijfremmen op de voor- en achteras, zijn afkomstig van de fabrikant Shimano-Deore. Continental verzorgt het rubber met Race King SL 2.2-banden. Het gewicht van de mountainbike bedraagt 11,4 kg.

Tot slot is er de Focus-racingbike. Ook bij dit model zijn de remleidingen en schakelkabels verstopt in het koolstofframe. De racingbike heeft 28 inch wielen met lichtgewicht Ultrasport SL-banden van Continental. Mede hierdoor komt het gewicht niet boven de 7,8 kg uit.

Uvex-fietshelmen

Om het plaatje compleet te maken, presenteert Uvex bijpassende fietshelmen. Het merk biedt verschillende varianten, waaronder één met een zwarte helmschelp en witte buitenzijde. Tevens is er een unisex-model, die geschikt is voor zowel man als vrouw.

Joeri van Dam helpt u bij leasevragen en offertes!

Lease-advies nodig? Joeri van Dam helpt de lezers van Dagelijksauto.nl.