Ex. BTW-prijzen, komen we er ooit vanaf? Het kan!Verborgen kosten, afleverpakketten, leasebedragen, ’50/50′ deals en exclusief btw prijzen. Autobedrijven en dealerholdings worden steeds creatiever om maar zo goedkoop mogelijk te lijken. Voor wie wel eens op de bekende autosites naar een auto heeft gezocht zal het vast herkennen. Een nieuw initiatief moet er voor gaan zorgen dat

autobedrijven transparanter

en duidelijker
naar de consument

communiceren

. Online is een

manifest

verschenen om een

einde

te maken

aan het weergeven van prijzen exclusief btw

.


Manifest ‘Ex-btw weg ermee’ gaat Nederland rond
De bedrijven achter dit initiatief zijnMr.Wheelson
, een specialist in het importeren van gebruikte auto’s enleasebijtellingvriendelijk.nl, dat zich richt op elektrische auto’s.
Volgens de 


initiatiefnemers moet het manifest zorgen voor transparante en eerlijke autoprijzen. Autobedrijven die de regels overtreden door voertuigen met een vraagprijs exclusief btw aan te bieden moeten worden uitgesloten van betreffende autosites. Daarnaast moet harder worden opgetreden door autoriteiten, aldus de twee bedrijven.


Consumenten moeten hierdoor meer duidelijkheid krijgen over de daadwerkelijke prijs van een auto. Nu komen kopers nog te vaak voor verrassingen te staan. Voornamelijk bij de online zoektocht naar elektrische auto’s stuiten kopers vaak op advertenties met incorrecte prijzen. De prijs inclusief btw komt pas veel later, ergens in de kleine lettertjes naar voren.


Consumenten en bedrijven tekenen manifestHoewel het vermelden van vraagprijzen zonder btw officieel verboden is in Nederland komt het dus nog veel te vaak voor. Het manifest pleit dan ook voor een prettige gebruikerservaring voor consumenten, het registreren van meldingen over bedrijven die de regels overtreden en het uitoefenen van druk op grote dealerholdings, autobedrijven en occasion portals om de wet- en regelgeving kenbaar te maken.Zowel autokopers als verkopers kunnen het initiatief steunen door het manifest te tekenen. Tekenen is mogelijk via de websiteexbtw-wegermee.nlof via onderstaande knop.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *