Zien we hier de nieuwe Volkswagen ID.5?
Volkswagen heeft aangekondigd met een enorm offensief aan volledig elektrische auto’s te komen. De eerste auto’s rijden al rond in de vorm van de Volkswagen ID.3 en ID.4. Maar daar stopt het niet. Waar we vorige week kennis konden maken met de ID.6 door een aantal spyshots is het nu tijd voor de VW ID.5. Of is het toch de ID.4 Coupe?


SpecificatiesDe Duitse fabrikant heeft al bevestigd dat de productie van een nieuw ID-model is begonnen. De ID.5, zoals we de auto op de afbeelding gemakshalve maar vast noemen, is nog niet officieel onthuld. Toch zal de auto niet lang op zich laten wachten. Op de foto’s zien we weinig camouflage en veel uiterlijke overeenkomsten met de ID.4.Hoogst waarschijnlijk ontvangt de ID.5 Coupe dezelfde basis en specificaties als zijn broertje, de ID.4. Wat betekend dat er keuze zal zijn uit verschillen accupakketten, een 52 of 82 kWh. Ook het bereik van zo’n 500 kilometer zal vrijwel gelijk liggen aan de ID.4 en kleinere ID.3.


ID.4 Coupe of ID.5?Als we de foto’s bekijken valt direct het grootse verschil op met de ID.4. Helemaal volgens de huidige trend is de Volkswagen op de foto’s namelijk voorzien van een aflopende daklijn. Volkswagen is overigens niet de eerste met deze ‘SUV coupe’. Vrijwel ieder merk heeft tegenwoordig zo’n hippe (en stiekem onhandige) SUV in de showrooms staan.De achterruit is een stuk vlakker, en we zien een kleine spoiler op de achterzijde. Voor extra laadruimte helpt het allemaal niet mee maar voor de sportieve persoon die toch een hoge instap wenst is het de ideale metgezel. Wat de naam van de nieuwe Volkswagen gaat worden is nog niet helemaal duidelijk. Dit kan de ID.4 Coupe worden of de Duitsers kiezen voor een nieuwe modelbenaming door de auto ID.5 te dopen. De elektro-SUV komt dit jaar nog op de markt.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *