Wat weegt de GMC Hummer EV?


Om met de deur in huis te vallen. De

GMC Hummer EV


weegt 4.100 KG

.

De meeste mensen vinden de Hummer belachelijk groot, evenals het extreme gewicht voor een personenauto. Amerikanen zien dat anders. Met grotere autowegen en idem afstanden en vooral de veel lagere brandstofprijzen zijn ze anders gewend.

Toch heeft General Motors wel een probleem. Want het wil uitbreiden naar Europa. En het krijgt de Hummer komt niet bij het grote publiek omdat het meer dan 3500 KG weegt. En daarmee

te zwaar

is voor automobilisten met een

B-rijbewijs

. Ook parkeergarages in Europa hanteren grenzen aan het gewicht van hun bezoekers. Doorgaans mag je niet meer dan 2.500 KG stallen.

Helaas lobbyt GM met Europa om de gewichtsgrens bij het rijbewijs wat op te hogen. Beter zou zijn geweest om te kijken hoe je zelf je gewicht kunt beperken, maar dat terzijde. Wellicht is er iets mogelijk met een kleinere accu’s want om 4500 KG te vervoeren heb je een hele sloot aan batterijen bij je. Uiteraard heeft dat weer impact op je actieradius.

De specificaties 


Een EV die extreem veel kilo’s weegt, dat schuurt zou je zeggen. En ook daar zijn de meningen over verdeeld. Bedenk verder dat je geen wegenbelasting betaalt voor EV’s. Ook dat schuurt.

En toch is het voor de autoliefhebber altijd interessant om nog wat specificaties te weten. Om die 4100 kilo’s te vervoeren heeft de EV 1.000 pk (15.590 Nm) om in te zetten. Dat gaat met een 200 kWh batterij en liefst 3 elektromotoren. Het bereik is 560 km en de auto heeft een 800 volt laadsysteem. Binnen 3 seconden komt de Hummer van 0 naar 60 mph, dus in 3,5 sec naar de 100 km/uur.

In 2023 komt een SUV-versie van de Hummer op de markt. Die ongetwijfeld nog zwaarder zal zijn.

En wat kost het? Voor rond de €90.000 kun je GMC Hummer EV bemachtigen.

GMC Hummer EV interieur
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *