Volkswagen Transporter | eindelijk de  elektrische variant?
Elektrische bedrijfswagens zijn helemaal hip! De verkopen van bedrijfswagens met een stekker stijgen enorm, deactieradius neemt flink toe
en sinds 15 maart kunnenondernemers profiteren van een flinke subsidie. Volkswagen, een merk wat flink aan de weg timmert op het gebied van volledig elektrische personenauto’s, valt tot op heden buiten de boot met het huidige aanbod bestelwagens. Goed, er is een veel te dure e-Crafter maar van de populaire Caddy en Transporter bestaat nog geen EV uit eigen huis.

Volkswagen Transporter met nieuw design


De huidige, zesde generatie van de Volkswagen Transporter is sinds 2015 op de markt. Vorig jaar werd de T6 onderworpen aan een facelift maar lang zal een nieuwe generatie niet meer op zich laten wachten. Dat bewijzen de foto’s van een Volkswagen Transporter met vrijwel geen camouflage des te meer.Natuurlijk komt de Transporter niet opeens als hippe crossover op de markt. Het vertrouwde busjesconcept blijft ook voor de nieuwe generatie behouden. Wel zien we een aantal opvallende wijzigingen. De Multivan, zoals de personenversie van de Transporter op de foto’s genoemd is, krijgt herkenbare koplampen die doen denken aan de elektrische Volkswagen ID.3. Daarbij loopt de vooruit flink schuin af.

Elektrische Transporter of Plug-In Hybride versie?


Wie goed kijkt ziet een andere opvallende wijziging. De Transporter op de foto’s is namelijk uitgerust met twee ’tankklepjes’. Wij durven er wel om te wedden dat achter een van deze klepjes een laadpoort schuil gaat. Wie de foto’s goed bekijkt ziet dat de tankklepjes niet als enige weggeven dat we hier kijken naar een


 Volkswagen Transporter PHEV, de sticker met ‘Hybridfahrzeug’ geeft ook het een en ander weg.Een PHEV zou een logische ontwikkeling zijn. Volkswagen is daarnaast de samenwerking aangegaan met Ford. Ford heeft op zijn beurt al laten weten dat de we in 2022 een elektrische Transit kunnen verwachten. Of dit ook betekent dat de Transporter ook als EV op de markt komt is nog onduidelijk.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *