Volkswagen investeert fors in elektrisch wagenpark


Goede berichten van onze oosterburen. Volkswagen geeft aan over het derde kwartaal stijgende verkopen te hebben gedaan. In de VS zijn 10% meer van de compacte SUV ID.4’s verkocht ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het lijkt een kentering, want het tweede kwartaal zag er niet goed uit voor Volkswagen. En op jaarbasis blijven de verkoopcijfers nog 20% achter. Het feit dat in augustus een productielijn voor de ID.4 in Tennessee is opgezet heeft ongetwijfeld aan de groei in de VS bijgedragen.

Met de opening van deze vestiging komt Volkswagen nu uit op 5 productiehallen voor de ID.4 wereldwijd. Twee daarvan uiteraard in Duitsland, twee in China en de vijfde dus in de VS. In Duitsland is onlangs de vestiging in Emden geopend. In 2022 horen hier dagelijks 800 ID.4’s van de band te rollen.

Volkswagen spreekt de ambitie uit het elektrische mobiliteitscentrum te willen zijn van Duitsland.


Meer locaties


Volkswagen wil op steeds meer locaties volledig elektrische auto’s produceren. De wereldwijde productiecapaciteit van emissievrije auto’s zal naar verwachting tegen het einde van 2022 1,2 miljoen per jaar bedragen.

 

De transformatie omvat een investering van € 21 miljard in het gebied van Nedersaksen om deze regio tegen 2026 het elektrische mobiliteitscentrum van Duitsland te laten zijn.

 

De fabriek in Emden zal in 2023 ook andere elektrische modellen gaan produceren, zoals de Aero B-sedan. In Hannover start de productie van de Volkswagen ID Buzz. In Wolfsburg start de lancering van de Volkswagen ID.3-productie als derde plaats in Duitsland na Zwickau en in Dresden. In Wolfsburg zal ook een nieuw model worden geintroduceerd.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *