Volkswagen investeert 16 miljard euro extra in elektrificatie
Heeft het dieselschandaal binnen het Volkswagen concern de transitie naar elektrisch rijden echt aangejaagd? We zullen het antwoord op die vraag misschien wel nooit zeker weten. Een feit blijft dat Volkswagen flink investeert in elektrificatie. En dat geldt niet alleen voor het merk maar het gehele concern. Merken als Audi, Porsche, Skoda en Seat mogen ook flink aan de bak. De versnelde transitie kost geld. Eerder maakte het merk al bekend om de portemonnee te trekken. Nu blijkt dat er nog veel meer geld nodig is. 


Investering VolkswagenIn totaal steekt het Duitse autoconcern €89 miljard in nieuwe technologieën die de overstap naar geautomatiseerd en elektrisch rijden mogelijk moeten maken. Dat is ruim €16 miljard meer dan eerder gepland. Dat Volkswagen elektrisch rijden serieus neemt is wel terug te zien in het bedrag. De investeringen betreffen meer dan de helft van de in totaal €159 miljard euro aan investeringen die gepland staan voor de komende vijf jaar.Het streven van Volkswagen is dat voor 2026 een op de vier auto’s volledig elektrisch is. Dat zal ook wel nodig zijn aangezien de Europese Commissie wil dat autofabrikanten vanaf 2035 alleen nog elektrische modellen aanbieden. Volkswagen wil daarom zelf accu’s gaan produceren en zullen nieuwe fabrieken worden opgezet om de productie van toekomstige elektrische modellen te realiseren. 


Herbert DiessHelemaal vlekkeloos verloopt het plan van Volkswagen nog niet. Recent kwam Volkswagen topman Herbert Diess flink onder vuur te staan. Dit was te danken aan grote ontslagrondes die volgens vakbonden en personeelsvertegenwoordigers gepland staan om Volkswagen flexibeler te maken. Het krediet werd dusdanig heftig dat zijn positie als CEO werd heroverwogen. Uiteindelijk bleef Diess aan als CEO maar gaat niet langer over Volkswagen China. Zijn activiteiten aldaar werden overgedragen aan Ralf Brandstätter.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *