Volkswagen ID.4 GTX | het eerste wapenfeit
Een kleine twee weken geleden introduceerde

Volkswagen

een nieuw sportief label met de naam

GTX

. Waar de GTI bij uitstek de sportieve benzine uitvoeringen zijn mag het GTX label pronken op sportieve elektrische Volkswagens.

Het eerste wapenfeit is de Volkswagen ID.4 GTX

!


ExterieurDe Golf GTI is nog relatief ingetogen, toch is het overduidelijk dat de auto meer in zijn mars heeft dan de gemiddelde Golf met wieldoppen. De GTI logo’s zijn terug te vinden op de voor en achterzijde en de zijschermen. De rode streep in de honinggraadgrille is eveneens kenmerkend. De nieuwe elektrische ID.4 GTX is daarentegen een stuk ingetogener. Wie een GTX wil herkennen moet goed kijken. Allereerst heeft de crossover een GTX logo op de zijflanken en de achterzijde. Een ander punt van herkenning zijn de drie LED puntjes in de voorbumper. Die bumper krijgt eveneens meer gespoten delen in carrosseriekleur. De 3D LED achterlichten krijgen ook een herkenbare feature. De remlichten krijgen nu de vorm van een X. 


Volkswagen ID.4 GTX zijaanzicht

InterieurAan de binnenzijde geeft de auto beter prijs dat het gaat om een sportieve uitvoering. Geen ruitjesbekleding maar wel speciale sportstoelen met GTX logo en rode stiksels. De rode en blauwe accenten komen terug in het hele dashboard waarbij Volkswagen de blauwe kleur ‘X-blue’ heeft gedoopt. 


Volkswagen ID.4 GTX intereur voorin

Volkswagen ID.4 GTX | specificatiesNatuurlijk is er maar één ding van belang bij een sportieve auto, namelijk het aantal trappelde paardjes. Daar valt weinig over te klagen. Dankzij het 77 kWh grote accupakket beschikt de ID.4 GTX over 220 kW en 299 pk. Ter vergelijking, de dikste ID.4 die momenteel in de showrooms staat heeft 204 pk. Een sprintje van 0 naar 100 km/h is in 6,2 seconden achter de rug.De cijfers weet de GTX te behalen dankzij een extra motor op de vooras waarmee de auto voorzien is van vierwielaandrijving. De Volkswagen ID.4 GTX moet in de zomer van 2021 op de markt komen. Prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *