Volkswagen ID.3 Pro | twee upgrades binnen het jaarDe eerste versie van de elektrische Volkswagen ID.3 werd uitgebracht in 2019. Het duurde nog tot eind 2020 dat het model in Nederland rond reed. De ID.3 is een leuk vlot model met best wel een aardige actieradius. Toch viel er ook wel het een en ander op aan te merken. De user-interface bijvoorbeeld was nog niet zo smooth vergeleken met de concurrentie zoals de Tesla Model 3. Ook het interieur was nog niet bepaald comfortabel. ‘Veel hardplastic’ was het veelgehoorde commentaar.
Volkswagen heeft zich deze kritiek aangetrokken enkwam dit voorjaar met een vernieuwde versie.De gefacelifte ID.3 werd aan de binnenkant voorzien van zachtere materialen. Een veel gehoorde wens was ook dat men de bedieningsknoppen voor het basiswerk weer terug wil. Deze aanpassing bleek nog te complex waardoor aan dit verzoek nog geen gehoor aan is gegeven.


 


Later dit jaar komt de Duitse autofabrikant met alweer een nieuwe uitvoering. Dit is de Volkswagen ID.3 Pro.Opmerkelijk, want het is een tweede upgrade van het model binnen 1 jaar.
Volkswagen ID.3 Pro linkvoor

Volkswagen ID.3 Pro en ID.3 Pro S


De vernieuwde versie begin dit jaar is in 3 uitvoeringen uitgebracht: de Pro-Business, Pro S en Pro S Business. Daar komt nu dus de Pro bij. De ID.3 Pro heeft een accupakket van 58 kWh. Deze zijn gelijk aan die van de Pro Business. Het nieuwe model heeft een actieradius van 429 kilometer (WLTP) en gaat € 42.690 kosten. De Pro S heeft een accupakket van 77 kWh, een en een bereik van 546 kilometer. Het vermogen van de elektromotor is met 204 pk op alle Pro-modellen gelijk. Voor de Pro S Business dient € 49.990 te worden afgerekend.

 

Het infotainmentscherm van de ID.3 Pro wordt vergroot van 10 naar 12 inch. Ook komt er een nieuwe versie van de Travel Assist. De Park Assist wordt voorzien van een geheugenfunctie. Net als bij de ID.2all wordt het interieur volledig voorzien van hoogwaardige materialen.

 


De Pro is voorzien van een Trained Park Assist. Het is in staat om de parkeerbewegingen van de bestuurder op te slaan en de volgende keer Automatisch te herhalen. Het voertuig neemt tijdelijk de handelingen als sturen, gas geven en remmen van de automobilist over.


Interieur van de Volkswagen ID.3 Pro

Pro Advantage


Volkswagenliefhebbers die graag een ID.3 wilden hebben maar tegen de prijs aan hikken maken wellicht een kans op een bestaande partij ID.3’s. Volkswagen heeft deze nog in voorraad liggen en wil ze snel aan de man brengen voordat het nieuwe model wordt uitgerold. Voor de eigenaar van deze editie ligt een korting klaar van rond de EUR 4000.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *