Franse verkoop van elektrische modellen krijgt voet aan de grondSeptember dit jaar laten de

Franse verkoopcijfers

mooie algemene

groei

zien van nieuwe personenauto’s. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar zijn de

aantallen met 5,5% gestegen

. In 2023 zijn in totaal 1,11 miljoen nieuwe auto’s verkocht.

De verkoop van elektrische voertuigen springt hier nog eens boven uit. Het

marktaandeel van de EV wordt significant groter

. Met de laatste maand nog iets extra’s wat ongetwijfeld te maken heeft met de stakingen in de oliesector. Een mooie opsteker maar vooral een grote kans voor de elektrische autobranche.

Het cijferbureau L’Avere-France geeft aan dat de vorige maand zo’n 35.835 nieuwe stekkerauto’s werden geregistreerd. Dit is een stijging van 19,5% op jaarbasis!

Renault Megane E-Tech voorzijde

Renault Mechane E-Tech


De geheel nieuwe Renault Megane E-Tech is sinds juli het bestverkochte Franse model met in september bijna 3000 registraties. Daarmee komt de Megane op de negende plaats in het algemene klassement. Het aankomende weekend gaan we uitgebreider in op dit fraaie model.

Ook de Tesla Model 3 doet het steevast goed en komt met 2202 verkochte exemplaren in september op de tweede plek op de lijst van elektrische voertuigen. De Dacia Spring (2170 stuks) en Peugeot e-208 (2129 stuks) volgen. Opmerkelijk is dat de verkoop van de Tesla Model Y met 36% is teruggelopen, hoewel er nog altijd 1261 van werden verkocht.

Op jaarbasis is de Peugeot e-208 nog altijd de meest geregistreerde EV in Frankrijk. Dit jaar werden er al 14.109 stuks van verkocht. Ook de Dacia Spring (13.022) en de Fiat 500 Electric (12.454) deden dit jaar goede zaken in Frankrijk.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *