Veel interesse in de VS voor de Sion SEV van Sonor Motors 


Sono Motors

heeft zijn tour door de

VS

beëindigd. Doel van de missie was bekendheid te verwerven met het demonstreren van de

Sion

. De Sion is een

SEV

5-zitter (

Solar Electric Vehicle

) dat volledig elektrisch rijdt op basis van zonne-energie. De grote

interesse

voor het model en het zonne-systeem maakt de tour van Sono Motors tot een groot succes.

Sono Motors wil uitbreiden in de VS. Daarmee is het van belang te weten hoe groot het draagvlak is om er te investeren. Veel hangt daarbij af wat het enthousiasme is bij de bevolking voor een dergelijke voertuig als de Sion. Zodoende ontmoette Sono burgers, vertegenwoordigers van bedrijven en de media in New York, Boston, Detroit, San Francisco, San Jose en Los Angeles.

Men verwacht dat de Sion in Europa rond de € 25.000 gaat kosten en in de VS rond de $ 25.000. Daarmee brengt Sono Motors de Sion met een zeer aantrekkelijke en relatief betaalbare prijs naar de markt.

De productie zal naar verwachting starten in de tweede helft van 2023 en waarschijnlijk plaats vinden in Finland samen met Valmet Automotive. Juist vanwege de scherpe prijs verwacht men veel SEV’s af te kunnen zetten. Inschatting is meer dan 250.000 voertuigen over een periode van zeven jaar.

Tour door de VSDe belangstelling in Europa is al erg groot. Doel met de Amerikaanse tour was niet alleen om een SEV te demonstreren, maar vooral om na te gaan wat het draagvlak is voor het zonne-concept en natuurlijk voor het opbouwen van een netwerk.
Met name het grotere bereik op zonne-energie werd enthousiast ontvangen. Daarmee zijn nog meer pre-investeringen gedaan, hetgeen voor Sono Motoren een bevestiging is dat ze op de goede weg zijn en dat de VS een interessante afzetmarkt kan zijn.

Dat de klimaatverandering gaande is dringt tot steeds meer mensen door en heeft nu al een impact op het leven. Er is zodoende een dringende noodzaak om de auto-industrie CO2-vrij te maken terwijl vervoer van mensen en producten alleen maar toe neemt. Dit vraagt om een schoner vervoermiddel die met de Sion geboden kan worden. Een SEV maakt je tevens minder afhankelijk van aanwezige laadinfrastructuur, wat handiger is voor consumenten en minder duur voor het energienet.

Sion (Sono Motors)

Solar Bus Kit

Meer weten van de Sion? Zie de linkjes overSono Motorsen deSion


.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *