Top 5 snelladers – wie laadt het snelst? 


De acceptatie van de elektrische auto staat of valt met de tijd die het nodig heeft om de batterij met de snellader te laden. En graag zodanig dat je na 100 kilometer niet weer aan de lader staat. Gelukkig gaat dit tegenwoordig best goed en de komende jaren wordt het alleen maar beter. Maar hoe zit het met de tijden met de snellader? En

welke automerken laden het snelst

? Voor de goede orde, deze blog gaat over snelladers, dus niet de thuislader. Aangegeven metingen zijn volgens opgave van de fabrikant.

We tellen af bij 5.

5. Lucid Air PureEen supersnelle lader, dat is wat deLucid AirPure te bieden heeft. Het laden gaat met een snelheid van maar liefst met 980 km/uur. En dan sta nog maar op vijf. Het snelladen is enorm hard gegaan de laatste jaren. In minder dan een half uur is de accu van 0 naar vol en kun je weer een afstand van 560 km overbruggen. Let op: bij snelladers is het voor de accu beter om tot 80% te laden.


4. Audi e-tron GTDe Audi e-tron gaat al naar de 1000 km/uur. Ten opzichte van de Lucid mag het ook wel, want met 210 watt-uur per kilometer ligt het verbruik een stuk hoger dan de Lucid Air (157 Wh/km). Maar je kunt wel in 3,3 sec naar 100 km/uur. Dat dan weer wel.
3. KIA EV6 Long Range 2WDDeze SUV van KIA laadt met 1070 km/uur! Je zou zeggen, met de relatief beperkte capaciteit zit de batterij met een capaciteit van 77 kWh zo weer vol. Dus een relatief korte laadperiode (80% binnen 17 minuten) en je kunt er de volgende 410 km mee rijden.


KIA EV6 Long Range

2. Porsche Taycan Plus


Dit model uit het topsegment laadt met liefst een snelheid van 1170 km/uur. Het bereik van deze Porsche Taycan-modellen zitten zo rond de 460 km. Een beetje snelladen is dan ook geen luxeprobleem, zeker niet als de snelheden ver boven de 200 km/uur worden aangewend. Opvallend is dat de Porsche Taycan Plus met een gemiddeld verbruik van 176 Wh/km duidelijk lager ligt dan de 202 Wh/km van de Audi e-tron GT.

Porsche Taycan

1. Hyundai Ioniq 6 Longe Range 2WDDe
Ioniq 6 Longe Rangeals topper onder de snelladers. Wie had dat gedacht. De AWD-versie laadt met een snelheid van liefst 1270 km/uur. Het voertuig laadt daarmee nog iets sneller dan de broertje Ioniq 6 Longe Range AWD met 1230 km/uur doet. Wanneer we sec op types zouden rangschikken had de Ioniq 6 op 1 én 2 gestaan!Een verbluffende prestatie van Hyunidai (en ook KIA) als je ziet tussen welke concurrerende snelladers ze staan. En dan te bedenken dat ze voor iets meer dan de helft ervan over de toonbank gaan. Sterker, de snelste snellader is met een aanvangsprijs van € 52.000 ook nog eens de goedkoopste.

Hyundai Ioniq 6
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *