Top 3: dit zijn de zuinigste elektrische auto’s van 2022
Het zal je ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat de stroomprijzen de afgelopen maanden fors zijn gestegen. Geen probleem wanneer je voldoende zonnepanelen op je dak hebt liggen. Is dat niet geval dat is een zuinige auto van belang. Net als dat bij benzine- en dieselauto’s het geval is zijn er flinke verschillen merkbaar. Daarom zochten wij uit wat op dit moment de

zuinigste elektrische auto’s
van 2022

op de markt zijn.


Lightyear 0Hoe kan het ook anders. De Lightyear 0 staat stipt op nummer 1. De auto met Nederlands tintje is ontworpen om zo zuinig mogelijk te rijden. De gestroomlijnde carrosserie in combinatie met de ‘wheel-caps’ en de aanwezigheid van geïntegreerde zonnepanelen zorgt ervoor dat de auto slechts 96 Wh per kilometer verbruikt. Daardoor is een WLTP-range van 625 kilometer mogelijk.

Tesla Model 3Terwijl de Tesla Model 3 best als een gestroomlijnde auto is kunnen we het model maar moeilijk vergelijken met de Lightyear 0. Toch staat de Amerikaanse sedan op plaats twee. De Tesla Model 3 (zonder toevoeging) is de opvolger van de Standard Range Plus en heeft een  WLTP range van 495 kilometer. Dat is te danken aan een 60 kWh grote batterij en een opgegeven verbruik van slechts 116 Wh per kilometer.


Hyundai IONIQ 6 Standard Range 2WDNet als de Lucid is de gloednieuwe Hyundai Ioniq 6 een auto die ontworpen is om zuinig te zijn. Dankzij het aerodynamische design heeft de IONIQ 6 een indrukwekkend lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21. De elektrische sedan komt in verschillende smaken op de markt waarvan de Standard Range 2WD de zuinigste is. Deze auto heeft het 58 kWh grote accupakket en is goed voor een bereik tot 610 kilometer en een verbruik van 14,0 kWh oftewel 140 kilowattuur per 100 km.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *