TOGG uit Turkije kondigt eerste volledig elektrische modellen aan

Vandaag gaan we naar Turkije. Eind oktober is er de fabriek van het nieuwe Turkse automerk TOGG geopend. De EV van TOGG is de eerste volledige elektrische SUV en gaat binnenkort in serieproductie.

Omdat de productie van een elektrische motor relatief eenvoudiger is dan een brandstofmotor, zie je dat veel nieuwe autofabrikanten zich sneller melden. Om die reden zien we bijvoorbeeld China dat behoorlijk aan de weg timmert met nieuwe modellen. Maar er is meer. Zo kennen we de Vinfast uit Vietnam. En zo ook een EV van TOGG uit Turkije.

Voorlopig zullen we nog geen Turks TOGG-product zien rijden in Nederland. De eerste EV’s zullen in de loop van volgend jaar van de band rollen. Deze zijn vooral voor de Turkse interne markt bestemd. Pas later, in 2024, wordt de TOGG-ev geëxporteerd.

Nog geen specificaties

De elektrische auto van TOGG is bedoeld voor het middensegment en het zal op moeten boksen tegen bijv. de Audi Q3 of de Volkswagen Tiguan.

De meeste specificaties zijn nog niet bekend. Ja, het bereik ligt tussen 300 en 500 km. Maar daar kunnen we niet zo veel mee. En er bestaan vermoedens dat het vermogen zo’n 400 pk zal zijn. Giswerk dus. We zullen nog even geduld moeten hebben voor de concrete specificaties. 

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *