Tesla Model Y krijgt nieuwe instapversie met 455 km actieradius
De kans is aanwezig dat je de

Tesla Model Y

reeds bent tegengekomen op de Nederlandse wegen. De auto is immers alweer eventjes onder ons. De-SUV versie van de populaire Model 3 is vanaf vandaag een stuk goedkoper dankzij de komst van een nieuwe

instapversie


Achterwielaandrijving


In tegenstelling tot zijn duurdere broers heeft de Tesla Model Y Rear-Wheel Drive een actieradius van minder dan 500 kilometer. Om precies te zijn: 455 kilometer, of 430 kilometer wanneer je kiest voor de optionele 20 inch velgen. Daarnaast is de nieuwe instapversie een stuk goedkoper. De Model Y RWD is maarliefst 15.000 euro goedkoper dan de eerstvolgende in het Model Y-gamma. Daarmee duikt de auto nu onder de grens van de 50.000 euro en is deze te bestellen vanaf precies 49.990 euro.Naast een kleinere actieradius moet je ook genoegen nemen met een langere laadtijd. Het maximale laadvermogen is namelijk beperkt tot 170 kW in plaats van 250 kW. Ook krijgt de nieuwe Model Y enkel een motor op de achteras en dus achterwielaandrijving, zoals de naam al doet vermoeden. 


Onveranderd is de topsnelheid van 217 km/h, terwijl de sprint van 0 naar honderd met 6,9 seconden iets langer duurt dan de andere versies.Tip: kijkhiervoor een rijtest van de TeslaModel Y Performance.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *