Tesla Model 3 | hoger bereik dankzij upgrade


Tesla komt binnenkort met een verbeterde versie van de Tesla Model 3


. Het meest verkochte model van de Amerikaanse autofabrikant krijgt een hoger bereik en een aantal aanpassingen aan binnen- en buitenkant. Ondanks een paar aantrekkelijke verbeteringen aan het model blijft de prijsstijging beperkt. Daarmee blijft Tesla de druk opvoeren richting zijn concurrenten. De verwachte oplevering van de upgrade ligt ergens eind oktober of begin november
Tesla Model 3 zijaanzicht

Tesla Model 3 verbeteringen


De Model 3 heeft een normale versie met achterwielaandrijving en een Long Range-variant (dual motor; 4-wiel aandrijving). Beide varianten krijgen een groter actieradius (WLTP). Het bereik van de AWD-versie gaat van 420 km naar 513 km. Het verbeterde rijbereik van de RWD is zelfs nog iets meer. Deze gaat van 505 km naar 629 kilometer. Met name de verbeterde aerodynamica zorgt ervoor dat de elektrische auto een nog grotere afstand af kan leggen. De ontwikkeling die je hier ziet is dat het verschil in rijbereik tussen brandstof en elektrisch steeds kleiner wordt.Een andere verandering aan de buitenkant zijn de achterlampen en koplampen. De koplampen lopen zijn wat platter aangezet waardoor het een krachtigere uitstraling krijgt. Ook zijn er twee nieuwe kleuren toegevoegd. Voor een meerprijs van € 2.000 kan er gekozen worden voor de Ultra Red of Stealth Grey.Ook aan het interieur zijn enkele aanpassingen doorgevoerd. Om te beginnen geeft de fabrikant aan dat het nog stiller is in de auto door het glas te voorzien van een geluiddempende werking. De passagiers achterin krijgen een eigen 8-inch multi-mediascherm waar ook de airconditioning mee bediend kan worden.
Ook zijn de hendels achter het stuur weggewerkt. De bediening is overgebracht naar het stuur. Over het stuur gesproken, blijkbaar voldoet hetYoke-stuurminder goed. Tesla moet zich de minder goede ervaringen met dit stuur hebben aangetrokken, want bij deze upgrade is er weer voor het ronde stuur gekozen.


 

En de prijzen? De RWD-versie van Tesla’s besteller is te krijgen vanaf € 42.990. De Long Range variant gaat voor een bedrag vanaf € 50.999 over de toonbank.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *